Veghel, 1 oktober 2015

Jumbo start met het Jumbo Testlab op hoofdkantoor in Veghel

Smaaktesten om kwaliteit Jumbo huismerk nóg beter te makenJumbo Supermarkten introduceert het Jumbo Testlab op het hoofdkantoor in Veghel. Het familiebedrijf vraagt eigen medewerkers mee te doen aan smaaktesten van verschillende Jumbo huismerkproducten. Hiermee wil de supermarktketen de kwaliteit van deze producten nóg beter maken.

Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule & Innovatie van Jumbo: “We hebben de kwaliteit van onze huismerkproducten hoog in het vaandel staan. Daarom zijn we doorlopend bezig deze te optimaliseren. Smaak speelt daarbij een essentiële rol. Wij nemen de mening van onze klanten heel serieus. En onze medewerkers zijn natuurlijk ook klanten. Met behulp van de smaaktesten kunnen we er samen aan bijdragen dat de kwaliteit van onze Jumbo huismerkproducten nóg beter wordt. Ik ben trots dat we hier nu ook in eigen huis mee aan de slag gaan.”

Onafhankelijk onderzoeksteam

Het Testlab is gevestigd bij het Foodcafé van het hoofdkantoor van Jumbo in Veghel. Tijdens blinde smaaktesten staat steeds een ander product centraal. De deelnemers proeven twee of meer producten en geven vervolgens hun mening via een digitale vragenlijst. De testen worden begeleid door een onafhankelijk onderzoeksteam.

Continue kwaliteitsonderzoek

De smaaktesten van het Testlab zijn onderdeel van continue kwaliteitsonderzoek dat Jumbo naar haar producten doet. Deze testen worden eveneens uitgevoerd door een onafhankelijke partij.