Beeld
Veghel, 9 maart 2022

Jumbo start levering aan Gorillas in Nederland

Vanaf nu kunnen klanten van online bezorgdienst Gorillas in Groningen, Rotterdam en Tilburg hun Jumbo boodschappen binnen enkele minuten na bestelling per fietskoerier thuisbezorgd krijgen. Komende weken wordt dit aanbod stapsgewijs uitgebreid naar de andere Nederlandse steden waar Gorillas ook actief is. Naast bekende A-merken levert Jumbo artikelen van het eigen merk, alsook de populaire producten uit het La Place aanbod. De levering door Jumbo aan Gorillas is het resultaat van de in januari aangekondigde strategische samenwerking tussen beide bedrijven. Vorige maand is Jumbo al begonnen met leveringen aan Gorillas in de Vlaamse hoofdstad Antwerpen.

Gorillas richt zich met name op klanten die in de binnenstad wonen of werken en snel over hun aankopen willen beschikken. Deze doelgroep krijgt doorgaans binnen enkele minuten na bestelling de boodschappen thuis afgeleverd door een fietskoerier. Naast Groningen, Rotterdam en Tilburg, is Gorillas op dit moment in Nederland actief in Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Haarlem, Leiden, Nijmegen en Utrecht. Komende weken komt het Jumbo aanbod stapsgewijs beschikbaar in al deze plaatsen.

Nieuwe klantengroep
CFO Ton van Veen van Koninklijke Jumbo Groep is blij met de start van de samenwerking tussen Jumbo en Gorillas: “De markt voor het instant bezorgen van online bestelde boodschappen groeit snel. We merken nu al dat we elkaar op verschillende fronten versterken: Gorillas kan met het Jumbo aanbod haar klanten voorzien van nagenoeg alle boodschappen en bij Jumbo boren we zo nieuwe, interessante klantgroepen aan. We werken er hard aan om deze snelle bestelservice van Gorillas ook via onze eigen onlinekanalen aan te bieden. Daardoor krijgen onze eigen onlineklanten in de grote steden straks de mogelijkheid te kiezen uit reguliere bezorging of instant bezorging door Gorillas. Zo blijven we de veranderende wensen en behoeften van onze klanten beantwoorden.”

General Manager van Gorillas Benelux, Sadik Cevik: “Gorillas en Jumbo hebben beiden een ongekende groei meegemaakt in de Nederlandse markt. In Jumbo herkennen wij de ondernemersmentaliteit en drive om te groeien. Jumbo heeft een groot netwerk aan winkels, ook in Vlaanderen, en wil de online activiteiten verder uitbreiden. Gorillas brengt snelheid, innovatie en duurzaamheid, en werkt samen met lokale ondernemers. Hierin zijn wij een winnende combinatie.”

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo is een familiebedrijf met een rijke ondernemershistorie en is actief in Nederland en België. Het 100-jarige familiebedrijf telt momenteel ruim 700 winkels, waaronder 9 Foodmarkten en een succesvolle online bestel- en bezorgservice via Jumbo.com. Ook voert het concern het gemakswinkelconcept Jumbo City, waarin elementen van de reguliere Jumbo winkel, Jumbo Foodmarkt én van restaurantketen La Place worden gecombineerd. Zo wil Jumbo lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen.

In alles wat Jumbo doet, staan de wensen, behoeften en verwachtingen van de klant voorop. De supermarktketen zet alles op alles om klanten te blijven verrassen en inspireren en hen elke dag de leukste boodschap te bieden. Zo wordt in alle winkels de unieke Jumbo formule gevoerd met de combinatie van de beste service, een uitgebreid assortiment en altijd lage prijzen. Klanten kunnen daarbij vertrouwen op de 7 Zekerheden van Jumbo. Door de klant altijd centraal te stellen, is Jumbo één van de best gewaardeerde supermarktketens. Jaarlijks mag Jumbo ruim 10 miljoen klanten verwelkomen.

In 2009 nam Jumbo de supermarktketen Super de Boer over en in 2012 volgde het nog grotere C1000. Begin 2016 heeft Jumbo de foodserviceformule La Place overgenomen. In 2018 volgde de overname van een deel van EMTÉ en in 2019 nam Jumbo de regionale supermarktketen Agrimarkt over. Zo groeide Jumbo van regionale supermarktketen uit tot een leidende omnichannel retailer in Nederland. Eind 2019 opende het concern haar eerste winkel in België. Klik hier voor meer informatie.

Over Gorillas
Gorillas, opgericht door CEO Kagan Sümer, bouwt een infrastructuur voor de snelste flitsbezorgdienst van dagelijkse boodschappen. De on-demand delivery startup brengt binnen minuten de bestelde boodschappen naar de gewenste locatie van de consument. Gebruikers van de Gorillas-app krijgen tegen supermarktprijzen toegang tot meer dan 2.000 essentiële producten, voor een bezorgtarief van 1,80 euro. Door het ontwrichten van de winkel- en supply chain-ervaring van traditioneel trage en stugge supermarkten, wil Gorillas vormgeven aan nieuw soort consumentengedrag als het gaat om boodschappen doen: Need-Order-Get. In tegenstelling tot gevestigde gig economy-modellen, heeft Gorillas al haar riders in dienst en heeft een divers team van meer dan 14.000 werknemers wereldwijd in dienst genomen. In iets meer dan een jaar heeft Gorillas zich uitgebreid naar meer dan 60 steden, waaronder Amsterdam, Londen, Parijs, Madrid, New York, Milaan en München, en meer dan 200 warehouses geopend in 9 landen. Meer informatie is te vinden op www.gorillas.io.