Beeld Tekst
Veghel, 20 april 2018

Jumbo sporters Lars Boom en Patrick Roest genieten op school van Koningsontbijt

Vanochtend namen LottoNL- Jumbo sporters Lars Boom en Patrick Roest deel aan het Koningsontbijt, voorafgaand aan de traditionele Koningsspelen. Schaatskampioen Patrick Roest schoof aan bij het Koningsontbijt op zijn oude basisschool het Schateiland in Lekkerkerk. Wielrenner Lars Boom mocht samen met zijn dochters en andere leerlingen van Basisschool de Vijfhoeven in Vlijmen genieten van het Koningsontbijt. Na een gezond en voedzaam ontbijt, genoten de kinderen van sport en spel als onderdeel van de Koningsspelen. Een goede warming up kon hierbij niet ontbreken. Aangespoord door de sporters deden alle kinderen enthousiast mee. 

Gezond ontbijt
Voor het 6e jaar op rij organiseert Jumbo het Koningsontbijt voor in totaal 1,2 miljoen kinderen door heel Nederland. Het ontbijt werd dit jaar samengesteld door Jumbo’s Raad van Kinderen en is in lijn met de richtlijnen van het Voedingscentrum. Het bestaat onder andere uit gezonde producten zoals volkoren brood, Woezel en Pip appeltjes, komkommer en snoeptomaatjes. LottoNL-Jumbo wielrenner Lars Boom weet als geen ander hoe belangrijk ontbijten is: “Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Het geeft je veel energie, zeker voor een actieve dag. Dat geldt niet alleen voor mij als topsporter, maar voor iedereen. Ik vind het dan ook heel leuk om vandaag kinderen te inspireren om gezond te eten en voldoende te bewegen”.

Gezonde en sportieve start van de dag
De sporters en het ontbijt werden enthousiast ontvangen op de scholen. De leerlingen hadden de mogelijkheid om vragen te stellen aan Lars en Patrick en hier werd dankbaar gebruik van gemaakt: “De sporters werden het hemd van het lijf gevraagd over hun ontbijtrituelen en sportieve prestaties. Hierna gingen de kinderen met nog meer enthousiasme de warming up in met de sporters”, aldus Jolanda Stuppers, lerares bij basisschool de Vijfhoeven in Vlijmen.