Beeld Tekst
Veghel, 25 oktober 2018

Jumbo snacks krijgen Beter Leven Keurmerk

  • Jumbo zet ambitie op het gebied van dierenwelzijn kracht bij met nieuwe ontwikkelingen
  • Beter Leven keurmerk op groot deel van Jumbo huismerksnacks, waaronder kroketten, bitterballen en saté.
  • Aandacht voor Beter Leven keurmerk tijdens duurzame boodschappenroute bij Jumbo

In de landelijke Beter Leven Week van de Dierenbescherming voorziet Jumbo opnieuw een aantal van haar producten met het Beter Leven keurmerk. Een groot deel van de huismerksnacks heeft nu ook het keurmerk, waaronder de kroketten, bitterballen en saté en een deel van het assortiment aan kipsticks, kipnuggets, hamburgers en frikandellen. De verdere uitbreiding van producten met Beter Leven keurmerk sluit naadloos aan bij de ambitie van Jumbo om een voorlopersrol te vervullen op het gebied van dierenwelzijn. Tijdens de duurzame boodschappenroute van Jumbo wordt het klanten bovendien makkelijk gemaakt om te kiezen voor producten met het Beter Leven keurmerk.

De introductie van het keurmerk op snacks is voor Jumbo een belangrijke mijlpaal. Jumbo zet als voorloper op het gebied van dierenwelzijn continu stappen. Zo gaat Jumbo als eerste supermarktketen verschillende huismerk zuivelproducten met het Beter Leven keurmerk invoeren, naast het PlanetProof keurmerk dat ook wordt geïntroduceerd. Binnen het vleeswarenschap zijn vanaf week 48 alle kalkoenvleeswaren over op BLk. Bovendien is 81 procent van de varkensvleeswaren BLk gecertificeerd. Eieren hebben bij Jumbo sinds 2017 minimaal één ster en ook het verse varkensvlees, kalfvlees en het kalkoenvlees hebben één ster van het Beter Leven keurmerk. Verder gaat Jumbo in 2019 volledig over op het vroege voeden van kuikens. Dit betekent dat alle kippen die onder Nieuwe Standaard Kip* bij Jumbo worden verkocht, water en voer krijgen zodra ze uit het ei kruipen.

Aandacht voor mens, dier en milieu
Olaf de Boer, executive director Buying & Merchandising bij Jumbo: “We vinden het belangrijk om zuinig te zijn op de wereld om ons heen. Daarom zoeken we altijd naar een goed evenwicht tussen mens, dier en milieu. We spannen ons al vele jaren in om duurzamere producten in het schap te leggen. Dierenwelzijn is dan ook een thema dat bij Jumbo hoog op de agenda staat. De snacks met het Beter Leven keurmerk zijn het meest recente voorbeeld hiervan en we blijven continu zoeken naar mogelijkheden voor verdere verduurzaming. Op deze manier maken we lekker, gezond en duurzaam eten voor iedereen bereikbaar.”

Duurzame boodschappenroute
Dit najaar maakt Jumbo aan de hand van een duurzame boodschappenroute door de winkel het haar klanten makkelijk om te kiezen voor een duurzamer alternatief. Tijdens de verschillende landelijke keurmerkweken zoals de Bewuste Visweek (MSC/ASC), Fairtradeweek en de Beter Leven Week staan de keurmerken bij Jumbo centraal. Hiermee laat Jumbo zien dat klanten bij Jumbo aan het juiste adres zijn voor een groot assortiment duurzame producten die geproduceerd zijn met zorg voor mens, dier én milieu.

*Nieuwe Standaard Kip is een langzaamgroeiend ras, leeft langer en heeft meer leefruimte. Daarnaast krijgt de kip natuurlijk daglicht en heeft daardoor een natuurlijk dag- en nachtritme. Jumbo heeft met NSK een grote stap gezet in verduurzaming van het kipschap en komt hiermee het dichtstbij het één ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.