Beeld Tekst
Veghel, 27 februari 2019

Jumbo schaalt bezorgservice in Middelburg op

In Zeeland bestellen steeds meer klanten hun boodschappen bij Jumbo online. Om aan deze toenemende vraag te kunnen blijven voldoen, is Jumbo deze week gestart met de rechtstreekse bezorging van de boodschappen vanuit een zogeheten hub in Middelburg. Voorheen werden de boodschappen vanuit diverse Jumbo supermarkten bezorgd. Door ook te werken met een centrale hub, kan de supermarktketen nu nog meer klanten bedienen én krijgen klanten de keuze uit meer en kortere bezorgmomenten.

De centrale hub van Jumbo is gevestigd op het industriegebied Arnestein. Vanaf deze locatie gaan bezorgers boodschappen leveren binnen veel kortere bezorgslots. Voorheen werden boodschappen binnen een tijdsbestek van drie uur bezorgd. Nu wordt dit verkort naar twee en zelfs één uur. Ook komen er meer bezorgmomenten bij. Zo kunnen klanten in Middelburg en omgeving straks ook ’s ochtends tussen 7 en 8 uur hun boodschappen bezorgd krijgen. De online bestelde producten worden tot in de keuken gebracht door de bezorgers van Jumbo. Dit gemak in combinatie met de lage prijs en het brede assortiment wordt door steeds meer klanten gewaardeerd, blijkt uit de explosieve groei van online bestellingen.

Voordelen voor klanten en minder kilometers
De grote landelijke supermarktketen bezorgt al sinds 2015 bij een steeds groter aantal Nederlanders aan huis, via haar winkels. De bezorging via hubs maakt onderdeel uit van een nieuwe test om dit proces nog efficiënter in te richten. Rechtstreekse thuisbezorging biedt niet alleen voordelen voor de klant, het is óók beter voor het milieu. Door te leveren via één centraal distributiepunt kan Jumbo haar capaciteit beter benutten en de bezorging beter plannen. Hierdoor worden minder kilometers gemaakt.

Verdere uitrol
Ook in andere plaatsen in Zeeland gaat het bezorgen van boodschappen rechtstreeks vanuit de hub in Middelburg plaatsvinden. Over twee weken is Vlissingen aan de beurt en vier weken daarna gaan ook Goes en Heinkenszand over tot rechtstreekse bezorging van boodschappen.