Veghel, 17 juni 2015

Jumbo rondt grootste ombouwoperatie ooit af

Na ruim vijf jaar integreren van Super de Boer en C1000 rondt Jumbo Groep Holding BV binnenkort de grootste ombouwoperatie in de Nederlandse supermarktgeschiedenis af. Op 18 juli sluit in Ulft de laatste C1000 winkel haar deuren en komt er een einde aan de integratie van C1000. Tegelijk zal de topstructuur van Jumbo worden aangepast aan de nieuwe fase waarin het bedrijf met bijna 580 winkels verkeert.

Frits van Eerd, CEO Jumbo Groep Holding, kijkt terug op een periode waarin maar liefst 430 winkels zijn omgebouwd naar Jumbo (155 Super de Boer en 275 C1000) en drie complexe operationele en logistieke netwerken zijn geïntegreerd. “Een prestatie van formaat die niet was gelukt zonder onze ondernemers, leveranciers en ruim 60.000 collega’s. Ik heb bewondering voor hun inzet, enthousiasme en betrokkenheid gedurende de hele ombouwperiode. Wij gaan nu samen verder bouwen aan een toekomst waarin we van nog meer klanten echte Jumbo fans gaan maken.”

Aanpassing topstructuur

Na het einde van de C1000-integratie zal de Raad van Bestuur van Jumbo Groep Holding bestaan uit Frits van Eerd (CEO), Ton van Veen (CFO) en Colette Cloosterman-van Eerd (CCO). Colette Cloosterman-van Eerd is als Chief Customer Officer verantwoordelijk voor het ontwikkelen en borgen van de Jumbo formule en formats. Ton van Veen zal de directieportefeuilles Supply Chain, ICT, Finance en Vastgoed & Ondernemerszaken aansturen, terwijl de portefeuilles Commercie, Winkeloperatie, Marketing, E-commerce en HR aan Frits van Eerd zullen rapporteren.

Vertrek Matthijs Moeken

Het einde van de C1000-integratie is voor huidig directeur Marketing Matthijs Moeken een logisch moment om zijn werkzaamheden bij Jumbo eind juni 2015 te beëindigen. Moeken is de afgelopen zeven jaar werkzaam geweest bij C1000/Jumbo, waarvan de laatste jaren als directeur Marketing bij beide merken.

Frits van Eerd, CEO Jumbo Groep Holding, over het vertrek van Moeken: “Matthijs heeft bij zowel C1000 als Jumbo en tijdens de integratie van beide organisaties, een grote rol gespeeld. Samen met zijn team heeft Matthijs Jumbo als een sterk Nederlands merk op de kaart gezet. Wij hebben grote waardering voor zijn bijdrage en prestaties en wensen hem alle succes in zijn verdere carrière.”

Matthijs Moeken: “Ik heb een prachtige tijd bij C1000 én Jumbo gehad en met geweldige teams mogen samenwerken. Nu de integratie van C1000 is voltooid, breekt er een fase aan waarin de marketingoperatie van Jumbo verder wordt geoptimaliseerd. Dit is voor mij een natuurlijk moment om het stokje over te dragen en meer tijd met mijn gezin door te gaan brengen. Ik laat Jumbo sterker achter dan ooit en sluit dit jongensboek af met een gevoel van trots.”

Waardige afsluiting

Na de integratie van C1000 bestaat Jumbo nu uit 230 filialen en 350 winkels van zelfstandig ondernemers. Van Eerd: “Wij hebben onze afspraken met de C1000 ondernemers goed weten af te ronden. De samenwerking met onze oud-C1000 collega’s verloopt goed en wij hebben veel van elkaar geleerd.”

Met het sluiten van de laatste winkel in Ulft wordt tegelijkertijd een belangrijk hoofdstuk in de Nederlandse supermarktgeschiedenis afgesloten: C1000. “Wij kijken met respect terug op een prachtig supermarktbedrijf en we zullen waardig afscheid nemen. Daarna kijken wij samen uit naar het verder veroveren van de markt”, aldus Frits van Eerd.