Veghel, 7 juni 2016

Jumbo presenteert nieuw rookwarenschap

Tabak bij Jumbo volledig uit het zicht
Jumbo heeft als eerste supermarkt in Nederland een volledig afgedekt rookwarenschap. Hiermee zet ze een belangrijke stap in de strijd tegen het roken door jongeren. Directeur Commercie Ed van de Weerd van Jumbo Supermarkten presenteerde dinsdag 7 juni in aanwezigheid van staatssecretaris Martin van Rijn van VWS het nieuwe rookwarenschap bij de Jumbo winkel aan de Anemoonstraat in Den Haag. De afdekking zal in de zomer van 2016 bij alle Jumbo winkels gerealiseerd zijn.

Directeur Commercie Ed van de Weerd: “We zijn trots dat we als eerste supermarkt deze stap zetten. Met het afdekken van het rookwarenschap leveren we een concrete bijdrage aan de preventie van het roken door jongeren. Tabak is bij Jumbo nu niet meer zichtbaar, maar wel beschikbaar.”

Staatssecretaris Martin van Rijn: “Goed dat Jumbo tabak uit het zicht gaat verkopen om jongeren te beschermen. Ik hoop dat andere supermarkten dit ook gaan doen. Zo zetten we weer een stap in het voorkomen dat jongeren beginnen met roken. Samen op weg naar een rookvrije generatie.”

Eerder kondigde Jumbo al aan dat zij de rookwaren bij Jumbo aan het zicht ging onttrekken. Aanleiding hiervoor was de maatschappelijke discussie over de zichtbare verkoop van rookwaren en de rigoureuze aanpassing van de verpakking van tabak.

Volledige afdekking
Ook maakte Jumbo bekend dat zij het rookwarenschap semi-transparant zou afdekken. Ed van de Weerd: “We hebben besloten om hier een stap verder in te gaan. Voor de afdekking gebruiken we nu ondoorzichtig melkglas. Daarbij hebben we een andere manier gevonden om een levendige uitstraling te behouden. Met deze manier van afdekken spelen we in op eventuele toekomstige wetgeving.”

Fotobijschrift: presentatie nieuw rookwarenschap. Van links naar rechts: strategie directeur Formule Jeffrey Jansen, staatssecretaris Martin van Rijn, directeur Commercie Ed van de Weerd.