Veghel, 29 mei 2014

Jumbo overdonderd door vraag naar Roy Donders juichpakken

Jumbo is overdonderd door de enorme run op het Roy Donders Juichpak. De hype is inmiddels zó groot dat – ondanks dat eerder een forse bijbestelling werd gedaan – alle juichpakken zijn uitverkocht. In aanloop naar het WK Voetbal konden klanten sparen voor een juichpak, een WK-variant van Roy’s bekende huispakken. Dankzij de actie signaleerde Jumbo een drukte in haar winkels die vergelijkbaar is met de dagen voor kerst. 

“We wisten al dat Roy Donders én zijn creaties populair zijn, maar dat het voor deze run op zijn juichpakken zou zorgen, heeft echt ál onze verwachtingen overtroffen”, meldt Matthijs Moeken, directeur Marketing bij Jumbo. “Al vanaf het moment dat de actie startte, was het druk in onze winkels. Klanten deden er alles aan om hun spaarkaart binnen no time vol te hebben, zodat zij het pak konden bestellen. Inmiddels zijn alle juichpakken uitverkocht.”

Uitverkocht, ondanks uitbreiding aanbod
Matthijs Moeken: “Toen we merkten dat de vraag nog vele malen groter was dan verwacht, hebben we samen met Roy gekeken of we de capaciteit konden uitbreiden. Daarin zijn we geslaagd, waardoor we uiteindelijk nóg meer klanten blij hebben kunnen maken met een juichpak. Maar de vraag bleef hoe dan ook groter dan het aanbod.” Nu alle pakken zijn uitverkocht, is de webshop gesloten.

Juichpet met én zonder krullen
Ook voor klanten zonder juichpak heeft Jumbo nog van alles in huis om het WK in de stijl van Roy Donders te vieren. Zo liggen binnenkort juichpetten met én zonder harde krullen – een handelsmerk van Roy Donders – in de winkels. Daarnaast zijn in alle Jumbo winkels reeds Royke’s (worstenbroodjes met spek) verkrijgbaar.