Veghel, 12 mei 2015

Jumbo opent vandaag 50ste Pick Up Point

Exact een half jaar na de livegang van de webwinkel opent Jumbo vandaag in Uden het 50ste Pick Up Point. Het familiebedrijf is daarmee naast offline ook online de snelst groeiende supermarktketen van Nederland. In recordtempo worden in en bij winkels, maar ook op solo-locaties afhaalpunten geopend waar klanten hun boodschappen kunnen ophalen op een door hen zelf te bepalen tijdstip. Als alles conform planning verloopt, passeert Jumbo nog deze zomer de grens van honderd afhaalpunten.

In het eerste halfjaar is er veel gebeurd rondom e-commerce bij Jumbo. Na de webwinkel lanceerde het supermarktbedrijf achtereenvolgens een app voor smartphones en – als eerste supermarktketen van Nederland – een app voor tablets. Naast dat klanten zo een ruime keuze kregen in hoe en wanneer zij boodschappen bestellen, hebben zij ook steeds meer keuze in waar zij hun bestelling ophalen. Het aantal Pick Up Points groeide in een half jaar van zes naar vijftig. Behalve het vijftigste Pick Up Point in Uden, gaan deze week ook twee Pick Up Points open in Maastricht en één in Veenendaal. Er zijn ook al afhaalpunten in onder meer Oegstgeest, Hoofddorp, Boxmeer, Amsterdam, Roosendaal en Zwijndrecht.

Meer dan honderd

“We merken dat de klant ons online steeds beter weet te vinden en ook terug blijft komen. Vooral dat laatste is een positief teken. Het laat zien dat de klant het écht als een toegevoegde waarde beschouwt en moedigt ons aan om in hoog tempo meer Pick Up Points te openen”, aldus Roland van den Berg, directeur E-commerce bij Jumbo. “Nog deze zomer zullen we naar verwachting de grens van honderd Pick Up Points passeren. Zo kunnen we zoveel mogelijk klanten laten profiteren van deze nieuwe manier van boodschappen doen.”

Online en offline

Jumbo merkt dat klanten online vrijwel dezelfde producten kopen als in de fysieke supermarkten. Van den Berg: “Bananen, melk, cola en toiletpapier behoren tot de populairste producten. Gemiddeld verkopen we online iets meer groente en fruit per klant dan in de winkels.” Jumbo verwacht dat klanten in de komende jaren zowel online als offline boodschappen gaan doen. “Aan ons de taak om alle mogelijkheden te bieden, aan de klant de keuze om te bepalen hoe zij boodschappen doet en wanneer.”