Beeld
Veghel, 18 januari 2017

Jumbo opent 300ste Pick Up Point en start bezorgservice aan huis in Rotterdam

Jumbo beleefde gisteren een nieuwe mijlpaal met de opening van het 300ste Pick Up Point in de Jumbo winkel aan de Siciliëboulevard 402 in Rotterdam. De feestelijke opening werd verricht door CFO Ton van Veen en Roy van Keulen, de nieuwe directeur e-commerce van Jumbo.

Bovendien start de supermarktketen met het thuisbezorgen van online bestelde boodschappen in regio Rotterdam. Doordat steeds meer klanten hun boodschappen online bestellen, is Jumbo inmiddels de snelst groeiende online supermarktketen in de foodretail.

De eerste twintig klanten die gebruikmaakten van het nieuwe Pick Up Point zijn verwelkomd met een mooie bos bloemen. Zij ontvingen ook een kortingsbon voor hun volgende bestelling. Met de opening van het 300ste Pick Up Point in de Jumbo winkel in Rotterdam is Jumbo naast offline ook online de snelst groeiende supermarktketen van Nederland. In recordtempo worden in en bij winkels en op praktische locaties afhaalpunten geopend waar klanten hun boodschappen kunnen ophalen wanneer het hen uitkomt.

Nieuwe directeur e-commerce
De opening van het nieuwe Pick Up Point in Rotterdam was ook een bijzondere gebeurtenis voor Roy van Keulen, die kort geleden aantrad als directeur e-commerce van Jumbo. Roy van Keulen heeft meer dan 15 jaar omni-channel ervaring, opgedaan bij onder andere TomTom en Maxeda. “Roy neemt hiermee het stokje over van Jurriaan Pouw, die in de afgelopen periode op interim basis uitstekend leiding heeft gegeven aan het e-commerce team van Jumbo”, zegt CFO Ton van Veen. “Ik ben ervan overtuigd dat Roy en Jurriaan, samen met het hele e-commerce team, de ambitie van Jumbo om online marktleider te worden, zullen gaan invullen. Ik wens ze hierbij heel veel succes.”

“Ik ben ervan overtuigd dat Roy en Jurriaan, samen met het hele e-commerce team, de ambitie van Jumbo om online marktleider te worden, zullen gaan invullen. Ik wens ze hierbij heel veel succes.”

Thuisbezorgen
Naast de opening van het 300ste Pick Up Point in Rotterdam, breidt Jumbo haar online bezorgservice uit. Vanaf nu kunnen ook klanten in de regio Rotterdam online hun boodschappen van de supermarktketen laten thuisbezorgen. Na een bestelling via Jumbo.com of de Jumbo app kunnen zij ervoor kiezen de boodschappen op te halen bij een Pick up Point naar keuze of te laten thuisbezorgen. De uitbreiding van de online bezorgservice is onderdeel van de omnichannel-strategie van Jumbo. “Klanten doen op allerlei manieren hun boodschappen. Vaak ga je naar de supermarkt om de hoek, soms laat je je inspireren in een Foodmarkt met verskeukens of je kiest ervoor om online boodschappen te doen. Door de uitbreiding van de Jumbo Bezorgservice kunnen we bij steeds meer klanten in Nederland de boodschappen tot in de keuken thuisbezorgen”, aldus Roy van Keulen.

Toegevoegde waarde voor klanten
Van Keulen ziet de toekomst eveneens vol vertrouwen tegemoet. “Onze klanten willen zélf bepalen waar, wanneer en hoe zij boodschappen doen. We bieden hen niet alleen een ruime keuze in hoe en wanneer zij boodschappen bestellen, maar ook in waar en wanneer zij hun bestelling ophalen of thuis laten bezorgen”, vertelt hij. “Hiermee maken we het onze klanten gemakkelijk en ontzorgen wij hen in het doen van de wekelijkse boodschappen. We merken dat de klant ons online steeds beter weet te vinden en ook terug blijft komen. Vooral dat laatste is een positief teken. Het laat zien dat de klant het écht als een toegevoegde waarde beschouwt en moedigt ons aan om onze online infrastructuur in hoog tempo verder uit te bouwen.”

Jumbo bezorgt de boodschappen aan huis momenteel vanuit meer dan 100 locaties in Nederland, waaronder de regio’s Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Nijmegen, Tilburg en Utrecht.