Veghel, 8 december 2014

Jumbo muzikaal in actie tegen armoede en eenzaamheid

Speciaal voor de actie ‘Samen vieren we kerst’ van Jumbo is een kerstsingle verschenen (geschreven door onder andere René Froger), deze is te downloaden via onder meer iTunes en Spotify. Vanaf nu is ook de clip te zien met onder meer Jan Smit, Do, Henny Huisman, Kees Tol, Lee Towers, Kim-Lian van der Meij, André Hazes Jr., Jochem van Gelder en Renate Verbaan.

“Als ambassadeur van Voedselbanken Nederland word ik geconfronteerd met nog steeds groeiende armoede in eigen land. Ook de eenzaamheid van veel ouderen is schrijnend. In mijn ogen kan het niet waar zijn dat we dit in eigen land laten gebeuren en maar snel de andere kant op kijken”, aldus René Froger. “Samen met collega’s was ik erg enthousiast over het idee. Met artiesten als Jan Smit, Lee Towers, Ruth Jacott, Do, André Hazes Jr., Willeke Alberti, Lange Frans, Thomas Berge, Kim-Lian van der Meij, Ernst Daniël Smid, Loïs Lane en Monique Smit zijn we de studio ingedoken. Ik ben enorm trots op het resultaat. Laten we er samen voor zorgen dat heel Nederland voor elkaar in beweging komt.” De opbrengst van de single ‘Kerstmis vier je samen’ van het collectief EenMaal voor Allen komt ten goede aan de actie.

Tijdens ‘Samen vieren we kerst’-actie van Jumbo kunnen klanten gerechten doneren door speciale coupons ter waarde van € 1,50, € 2,50 of € 4,50 af te rekenen bij de kassa. Deze coupons zijn te vinden in alle Jumbo winkels en worden ook huis-aan-huis bezorgd. Familiebedrijf Jumbo vult elke twee gedoneerde gerechten aan met een derde gerecht. Samen met negen maatschappelijke organisaties zorgt Jumbo voor de organisatie van de kerstdiners voor bijvoorbeeld ouderen en de bezorging van de kerstpakketten voor minderbedeelde gezinnen door heel Nederland. Jumbo werkt in deze actie samen met Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Humanitas, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Sensoor, Coalitie Erbij en de MOgroep.