Beeld Tekst
Veghel, 19 december 2018

Jumbo maakt zich op voor drukke dagen voor Kerst

  • Ruim 10 miljoen bezoekers in kerstweek
  • Wederom verdubbeling van online bestellingen
  • Winkels geopend en online bezorging op zondag 23 december

Jumbo maakt zich op voor de leukste, maar ook drukste week van het jaar. De ruim 600 winkels liggen vol met honderden speciale kerstproducten, waarbij de kerstklassiekers als varkenshaas en rundercarpaccio onverminderd populair blijven. Jumbo verwacht in de dagen voor Kerst topdrukte in de winkels met ruim 10 miljoen bezoekers. Piekmoment voor de laatste verse producten wordt ongetwijfeld maandag 24 december. In vergelijking met een reguliere week verwacht Jumbo een omzetstijging van 40%. Daarnaast verwacht Jumbo komende week voor het derde jaar op rij weer een ruime verdubbeling van het aantal online bestellingen. Klanten die nog online hun boodschappen willen bestellen, wordt geadviseerd zo snel mogelijk een bezorgmoment te reserveren.

Net als in de winkels worden online ook extra Jumbo teams ingezet om alle kerstboodschappen op tijd bij de klanten thuis te bezorgen. Steeds meer klanten kiezen er ook met Kerst voor boodschappen online te bestellen. Wie de boodschappen nog thuis bezorgd wil krijgen moet snel zijn, want steeds meer klanten kiezen voor dit gemak en de bezorgmomenten lopen snel vol. Dit jaar bezorgt Jumbo ook op zondag 23 december thuis of kunnen klanten de kerstboodschappen die dag zelf bij de Jumbo pick-up points afhalen.

Kerstdiner week voor Kerst samengesteld
’Wat eten we met Kerst’, dat is dé vraag die klanten bezig houdt deze dagen.
In 2017 bleek dat de meeste klanten ongeveer een week voor Kerst de knoop doorhaken wat er met Kerst op tafel komt. Het Jumbo kerstmagazine dat in de winkels ligt staat boordevol inspiratie en biedt voor elk wat wils. Jumbo kijkt ook naar de laatste trends op het gebied van voeding; zoals gemak en een grotere behoefte aan vegetarische alternatieven en gezonde producten. Om zo nieuwe, kwalitatieve producten aan het kerstassortiment toe te voegen, waar klanten misschien zelf nog niet aan gedacht hebben of waarmee het hen makkelijker gemaakt wordt in de keuken. Producten zoals bijvoorbeeld het stoofpeertjespakket, cranberrycompote pakket, gehaktbrood en luxe ovenschotels. Kortom, alles voor een geweldige Kerst!

Kersttrends
Nog steeds worden de bekende klassiekers op het menu gezet. Zo waren in 2017 de varkenshaas, de rundercarpaccio, luxe feeststol en gerookte zalm de meest populaire kerstproducten bij Jumbo. Jumbo schat in dat ook in 2018 de varkenshaas dé topper blijft en rondom de feestdagen 300.000 keer over de kassaband rolt. Opvallende stijger in 2017 waren de verschillende tapas, met ruim 20% groei ten opzicht van 2016. Daarom staan ook dit jaar allerlei heerlijke tapas vol in de schijnwerpers binnen het kerstassortiment.
Daarnaast blijft gourmetten tijdens de feestdagen onverminder populair. De verwachting is dat er 15% meer gourmetproducten verkocht gaan worden ten opzichte van 2017. Bij Jumbo liggen dit jaar ruim 50 verschillende mini’s in het winkel. Met een ruime keuze in vegetarische gourmetproducten, want die vraag wordt steeds groter.

Meer dan 200 winkels geopend op Eerste Kerstdag
Om klanten ook tijdens de feestdagen te voorzien van de lekkerste en verse producten, zijn veel Jumbo winkels extra open tijdens de kerstperiode. Met extra personeel in de winkels en alle kerstproducten handig bij elkaar gegroepeerd doet Jumbo er alles aan om het boodschappen doen ook tijdens de kerstperiode zo leuk en makkelijk mogelijk te maken. Een recordaantal van meer dan 600 winkels is geopend op maandag 24 december. Ook online bestellingen worden op deze dag nog volop thuis afgeleverd. Op Eerste Kerstdag openen er 225 winkels en op Tweede Kerstdag zijn er 545 Jumbo vestigingen geopend. Jumbo garandeert tot en met Tweede Kerstdag volledige bevoorrading. Ook op nieuwjaarsdag zijn bijna 200 Jumbo winkels open.