Beeld
Veghel, 25 januari 2017

Jumbo maakt van goede voornemens geslaagde voornemens

Afvallen, sporten en stoppen met roken: ruim de helft van de goede voornemens gaat over gezond leven. Daarom maakt Jumbo het klanten gemakkelijk het hele jaar door gezondere keuzes te maken. De supermarktketen zet in 2017 vol in op gezondheid en bewijst dat gezond eten niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn.

Vandaag start Jumbo met de nieuwe wintercampagne, die in het teken staat van wintergroentes. Het hele jaar zijn groenten en fruit structureel onderdeel van de jaar- en seizoensaanbiedingen. Jumbo presenteert ook nieuwe gezonde ‘Schijf van Vijf’ recepten in samenwerking met het Voedingscentrum. Tevens lanceert Jumbo in 2017 minimaal 200 gezonde(re) producten en is er meer aandacht voor vers. De supermarktketen let bij productvernieuwingen op het terugdringen van suiker, zout en verzadigde vetten. Ook traint Jumbo haar 65.000 medewerkers dit jaar in gezonde voeding.

Jumbo moedigt met de jaar- en seizoensaanbiedingen haar klanten aan om meer groente en fruit te eten. Zo zijn tijdens het winterseizoen de echte wintergroentes in de aanbieding. Ook helpt Jumbo klanten gezondere keuzes te maken door dit jaar maar liefst 200 gezonde of gezondere varianten van producten te lanceren. De supermarktketen let bij het vernieuwen van bestaande producten nog meer op het terugdringen van suiker, zout en verzadigde vetten. Zo gaat Jumbo minder suiker verwerken in huismerkproducten en is Jumbo in 2016 al gestart met het terugbrengen van de hoeveelheid suiker in haar huismerkfrisdranken en -sappen met 10 procent.

Snel, gezond en betaalbaar
Uit onderzoek onder ruim 1.200 Nederlanders in opdracht van Jumbo blijkt dat 58 procent denkt dat gezond eten vaak duurder is dan ongezond eten. Bovendien is 37 procent van de Nederlanders van mening dat het bereiden van een gezonde maaltijd vaak meer tijd kost dan de bereiding van een ongezonde maaltijd. “Uiteindelijk willen mensen het liefst dat lekker en gezond eten gewoon snel en eenvoudig te bereiden is, zonder dat het veel kost”, vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, Directeur Formule en Innovatie Jumbo Supermarkten. “Wij willen daarom laten zien dat gezond eten niet duur of ingewikkeld hoeft te zijn. In 2017 willen we lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen.”

“Uiteindelijk willen mensen het liefst dat lekker en gezond eten gewoon snel en eenvoudig te bereiden is, zonder dat het veel kost”

Vernieuwde Schijf van Vijf
Jumbo heeft de handen ineengeslagen met het Voedingscentrum. Samen hebben zij een aantal gezonde recepten ontwikkeld die voldoen aan de vernieuwde Schijf van Vijf. Klanten worden wekelijks geïnspireerd met nieuwe recepten waarin elke week een andere groente de hoofdrol speelt. Deze recepten dragen bij aan het eten van meer groenten en zijn ook heel eenvoudig te bereiden. Ze bestaan uit slechts vijf ingrediënten en zijn binnen 30 minuten klaar. “Samen met Jumbo hebben we een aantal recepten ontwikkeld die helemaal Schijf van Vijf-proof zijn. Met deze recepten laten we zien hoe makkelijk gezond eten is’”, zegt Gerda Feunekes, directeur van het Voedingscentrum. Tijdens de wintercampagne staan de recepten in het teken van echte wintergroentes zoals boerenkool, spruiten, andijvie en broccoli.

Gezondheidsprogramma voor 65.000 medewerkers
Jumbo zet nog een stap extra om klanten te helpen gezondere keuzes te maken. “Dat begint bij onze eigen kennis van gezonde voeding”, vertelt Colette Cloosterman-van Eerd. “Om ervoor te zorgen dat al onze 65.000 medewerkers weten wat gezonde voeding precies is, volgen zij dit jaar allemaal een training bij de Jumbo Academy waarin zij vertrouwd worden gemaakt met de vernieuwde Schijf van Vijf. Met deze kennis kunnen zij klanten in de winkel nog beter helpen bij het vinden van de juiste ingrediënten voor een lekker, simpel en gezond gerecht.”