Veghel, 1 december 2016

Jumbo legt nog meer duurzamere producten in het schap

Jumbo Supermarkten boekt flinke vorderingen met het verder verduurzamen van haar assortiment. Komende weken worden de inspanningen op dit gebied verder opgeschroefd. Zo legt Jumbo duurzamer konijnenvlees uit Nederland in de schappen. Daarnaast introduceert zij in 2017 als eerste Nederlandse supermarkt kalkoenvlees met 1 ster Beter Leven keurmerk én gaan alle Jumbo scharreleieren over naar dit sterrensysteem. Ook met andere producten zoals varkens- en kippenvlees zet Jumbo grote stappen.

Als familiebedrijf vindt Jumbo het belangrijk om aandacht te besteden aan de wereld om haar heen. Jumbo hanteert als uitgangspunt dat producten geproduceerd moeten worden met zorg voor mens, dier en milieu. Tegelijkertijd moeten de stappen die gezet worden haalbaar en betaalbaar zijn. Haalbaar voor de boer en betaalbaar voor de klant.

“De omslag die we hebben kunnen maken met duurzamer vlees zetten we nu versneld door met andere vleessoorten en producten,” zegt directeur Commercie Ed van de Weerd van Jumbo Supermarkten. “In dit continue proces van verduurzaming werken we nauw samen met onze leveranciers. Alleen door een goede samenwerking kunnen we zo snel deze stappen zetten. Onze klanten laten ons bovendien weten dat ze deze aanpak erg op prijs stellen. Dus niets houdt ons tegen nog meer stappen te gaan zetten om ons assortiment te verduurzamen.”

Femke-Fleur Lamkamp, Directeur/Bestuurder van de Dierenbescherming: “Met de omschakeling naar 100% varkensvlees en de introductie van eieren en kalkoenvlees met het Beter Leven keurmerk met 1 ster laat Jumbo zien dat ze dierenwelzijn serieus neemt. De Dierenbescherming volgt de plannen voor verdubbeling van kip met Beter Leven keurmerk 1 ster in 2017 met grote belangstelling.”

De weg naar een duurzamer assortiment

De komende tijd onderneemt Jumbo diverse initiatieven om haar assortiment met dierlijke ingrediënten onder het Jumbo Huismerk verder te verduurzamen.

500_jumbo-duurzaam.jpg

*Parksystemen zijn diervriendelijker dan de traditionele konijnenkooien. De omgeving is zo gebouwd dat de konijnen meer ruimte hebben en ook comfortabel kunnen rusten. Daarbij beschikken de dieren over permanent zuiver drinkwater en afleidingsmateriaal zoals hooi en ander knaagmateriaal.

Kalkoenvlees, kippenvlees en scharreleieren met 1 ster Beter Leven keurmerk

Jumbo start begin 2017 met het opzetten van een nieuwe kalkoenketen. Naarmate er meer boeren en kalkoenen beschikbaar zijn, zal ál het verse kalkoenvlees en –vleeswaren bij Jumbo 1 ster van het Beter Leven keurmerk hebben. Jumbo verwacht dat dit in 2017 het geval zal zijn. Jumbo is dan de eerste Nederlandse retailer met duurzamer vers kalkoenvlees in de schappen.

Ook alle scharreleieren van het Jumbo huismerk zijn uiterlijk eind 2017 alleen nog verkrijgbaar met 1 ster van de dierenbescherming

Jumbo heeft al een ruim assortiment met kippenvlees 1 en 3 sterren van het Beter Leven keurmerk in de schappen liggen. Het aanbod kip met het Beter Leven keurmerk 1 ster zal in 2017 verdubbeld worden.

Duurzamere producten bij Jumbo

De afgelopen jaren is het aandeel duurzamer vlees aanzienlijk toegenomen.. Een groot deel van het Iers rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees in de Jumbo schappen is al duurzamer en voldoet veelal aan strengere eisen voor dierenwelzijn. In oktober 2014 introduceerde het supermarkbedrijf Nieuwe Standaard Kip – de kip met meer ruimte en natuurlijk daglicht – waarmee klanten eenvoudiger de stap kunnen zetten naar duurzamer en tegelijkertijd betaalbaar kippenvlees.