Veghel, 24 mei 2016

Jumbo legt algenburger in het schap

Na de insectenburger introduceert Jumbo Supermarkten nu de algenburger. Deze vleesvervanger is gemaakt van de spirulina-alg, één van de oudste levende organismen ter wereld. Deze algensoort wordt ook wel bestempeld als de groente van de toekomst. De algenburger is vanaf nu exclusief verkrijgbaar bij Jumbo. De burger – van het merk Damhert – bevat een hoog proteïnegehalte en is rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten. Het is een natuurlijk en glutenvrij product, dat door zijn krokante korst een lekkere vleesvervanger is voor iedereen die een gezondere levensstijl nastreeft.

Ed van de Weerd, directeur Commercie: “Jumbo wil haar klanten maximale keuze bieden met onder andere het grootste assortiment. Het aanbod wordt niet alleen uitgebreid als de klant daar om vraagt, maar we zetten ook vaak zelf dat stapje extra om klanten te verrassen en inspireren met bijzondere en vernieuwende producten.” Zo introduceerde Jumbo in 2015 als eerste supermarktketen in Nederland verschillende insectenproducten. De algenburger is eveneens een mooie toevoeging in het vegetarische schap. In de Verenigde Staten is de spirulina-alg al een zeer populair ingrediënt.

De algenburger is bij nagenoeg alle Jumbo winkels verkrijgbaar en via Jumbo.com en de Jumbo app. De burger is in de oven, de pan en in de frituur te bereiden. Een pakje met twee stuks kost 2,99 euro.

Recept Algenburger met currymayonaise en algensalade
Schil een komkommer en snijd in kleine blokjes. Breng water aan de kook en voeg 100g witte rijst toe. Meng 1dl mayonaise met wat currypoeder en enkele druppels limoensap. Meng de 200g wakame salade (Japanse zeewiersalade) met 30g rucola, de stukjes komkommer en gekookte rijst. Kruid af met peper en zout. Grill de algenburger op een hoog vuur ca. 2 min. aan beide zijden. Serveer de burger op een kaiserbroodje met de currymayonaise en daarbij de salade.