Veghel, 31 juli 2014

Jumbo lanceert vijf smaken koffiecups

Een cup met een uitmuntende koffie die met zorg voor de lokale arbeidsomstandigheden en het milieu is geproduceerd, maar ook tegen een scherpe prijs kan worden aangeboden. Voor deze uitdaging stonden de koffie-experts bij Jumbo. Daarin zijn zij geslaagd, aldus de supermarktketen, en dus mag de Nederlandse liefhebber vanaf deze week het ‘bakkie leut’ zelf beoordelen.

Jumbo introduceert vijf verschillende smaken koffiecups van haar huismerk. De smaken variëren van een zachte espresso tot een intense, krachtige ristretto. Ook is er een cafeïnevrije variant. Om tot de juiste smaken en de beste kwaliteit te komen, hebben de experts bij Jumbo ontelbare kopjes koffie gedronken en met elkaar vergeleken. De supermarktketen biedt een variatie in intensiteit van de koffiesmaak, zodat er voor elke liefhebber een potentiële favoriet bij zit.

Verschillende sterktes

  • Om voor iedere klant de perfecte koffiesoort in huis te hebben heeft Jumbo de volgende smaken geselecteerd:
  • Lungo Originale: een smakelijke café lungo, medium gebrand en evenwichtig van smaak. Intensiteit: 4.
  • Espresso Delicato: een zachte espresso, medium gebrand en mild van smaak. Intensiteit: 4.
  • Espresso Decafeinato: een stevige, cafeïnevrije espresso, donker gebrand. Intensiteit: 7.
  • Espresso Forte: een pure en rijke espresso, donker gebrand en pittig van smaak. Intensiteit: 8.
  • Ristretto: een intense, krachtige espresso. Zeer donker gebrand en pittig van smaak. Intensiteit: 10.

Keuze in koffie
“We merken dat klanten met steeds meer aandacht koffie kiezen”, aldus Colette Cloosterman – van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten. “Afgelopen jaar hebben we daarom nieuwe filterkoffies, pads en bonen aan het huismerk-assortiment toegevoegd. Door ook met eigen smaken verpakt in capsules te komen, krijgt onze klant de maximale keuze en breiden we het huismerk-assortiment nog verder uit.” De cups zijn per tien stuks verpakt in een karakteristieke en luxe verpakking en kosten 1,99 euro per doosje.

Meer dan alleen kwaliteit
Koffiecups van het Jumbo huismerk zijn, net als de andere koffie varianten van Jumbo, voor 100% afkomstig van boerenorganisaties waar met zorg voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu koffie wordt geproduceerd. Zo kunnen steeds meer boeren, arbeiders en hun familie onder goede omstandigheden leven en werken met toegang tot schoon water, onderwijs en gezondheid.