Veghel, 15 april 2016

Jumbo lanceert soep met misvormde tomaten, wortels en bieten

Minder mooie groenten nog steeds lekker en gezond voor vier nieuwe soepen
Jumbo Supermarkten verkoopt vanaf nu soep die is gemaakt van groenten waarvan de vorm of grootte afwijkt of waarvan overproductie is. Deze groenten worden soms afgekeurd, maar smaken nog prima en zijn daarmee een goed ingrediënt voor soep. In de winkels en via Jumbo.com zijn vier varianten verkrijgbaar: zachte tomatensoep met honing en tijm, kruidige tomatensoep met basilicum, frisse wortelsoep met sinaasappel en limoenblad en rode bietensoep met honing en citroensap.

“Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de wereld om ons heen, nu én in de toekomst. We leven in een wereld waar schaarste aan eten en grondstoffen een probleem is. Bovendien zit spaarzaamheid in de genen van ons familiebedrijf en past het bij onze Every Day Low Price formule. We willen dus dat er zo min mogelijk eetbaar voedsel wordt weggegooid en stimuleren leveranciers in de keten én klanten thuis dat ook niet te doen”, aldus Ed van de Weerd, directeur Commercie van Jumbo. “Deze vier nieuwe soepen zijn een heel concreet voorbeeld van hoe we voedselverspilling kunnen terugdringen. Daarnaast zijn ze ook nog erg lekker.”

De soepen zijn verkrijgbaar in een groot deel van de 580 Jumbo winkels en via Jumbo.com. Ze kosten 1,99 euro per zak en dragen het voedselkeuzelogo het Vinkje.