Veghel, 17 december 2014

Jumbo lanceert na webwinkel nu ook eigen app

Na de opening van de webwinkel in november, lanceert Jumbo Supermarkten vandaag een app voor smartphones en tablets. Daarmee zet het familiebedrijf een volgende stap in online boodschappen doen. Via de app kunnen klanten niet alleen overal hun boodschappen bestellen, maar ook winkels zoeken, inspiratie opdoen en boodschappenlijstjes maken. Klanten die boodschappen doen via de app hebben keuze uit zo’n 20.000 artikelen waarvan de prijs gegarandeerd de laagste is. Bestellingen kunnen worden opgehaald bij een Pick Up Point. Daarvan zijn er nu al 28 en dat aantal zal in de komende maanden sterk toenemen.

Jumbo wil haar klanten maximale keuze bieden in hoe, waar en wanneer zij boodschappen doen. Met de lancering van de app hebben klanten nog meer mogelijkheden om te winkelen, zo kunnen zij vanaf elke gewenste locatie met hun smartphone of tablet eenvoudig boodschappen bestellen. Daarnaast biedt de app inspiratie in de vorm van recepten en toegang tot winkelinformatie. Wie in de winkel boodschappen wil doen, kan in de app een boodschappenlijstje maken.

Extra push

Jumbo maakt zowel on- als offline het verschil door de klant altijd centraal te stellen. Het familiebedrijf combineert, net als in de bijna 500 winkels, ook online het grootste assortiment met de laagsteprijsgarantie en de beste service. De supermarktketen speelt zo in op de groeiende behoefte van consumenten om overal en op elk moment boodschappen te kunnen doen. Roland van den Berg, directeur E-commerce bij Jumbo: “We zijn zeer tevreden over de eerste resultaten die we met de webwinkel hebben geboekt. Elke week verwelkomen we nieuwe klanten bij bestaande en nieuwe Pick Up Points. Het onderstreept dat we duidelijk voorzien in een behoefte van de consument. Met het toevoegen van een app, geven we ons e-commercekanaal een extra push.”

Pick Up Points

Jumbo heeft drie soorten Pick Up Points. Er zijn afhaalbalies in winkels, maar ook verschillende drive-throughs naast bestaande winkels. Op plekken waar nog geen winkel in de buurt is, opent Jumbo enkele solo Pick Up Points. Er zijn al Pick Up Points in onder meer Zwijndrecht, Oostzaan, Utrecht, Vught, Den Haag, Son en Breugel, Woerden en Almere-Buiten.