Beeld Tekst
Veghel, 5 september 2018

Jumbo lanceert als eerste supermarkt eigen bloem

Als eerste supermarkt in Nederland krijgt Jumbo een eigen bloem; een geelzwarte germini in de huisstijlkleur van het familiebedrijf. De eerste Jumbo bloem werd vandaag geplukt en door Sarah Dikker, Hollands Beste Bloemstyliste, verwerkt in een prachtig boeket. Vervolgens werd de bloem officieel gedoopt door Frits van Eerd, CEO van Jumbo. De bijzondere germini is in nauwe samenwerking met Jumbo ontwikkeld door Colours of Nature en vanaf 10 september verkrijgbaar op de bloemenafdeling van alle Jumbo supermarkten.

Colours of Nature uit De Lier is een Nederlandse coöperatie van minigerbera-kwekers – de germini. Zij zijn de afgelopen twee jaar druk beziggeweest om een germini te kweken die gedurende het hele jaar verkrijgbaar is, van uitstekende kwaliteit is en exact overeenkomt met de kleuren van Jumbo. De Jumbo bloem heeft – net als de andere bloemen die bij Jumbo verkocht worden – een zeven dagen versgarantie.

Herkenbaar
“Met bloemen en planten kun je onderscheidend zijn van andere supermarkten. Het is de eerste indruk die de klant bij binnenkomst van een winkel krijgt en de laatste indruk waarmee hij of zij weer naar buiten gaat. Daarom zijn we twee jaar geleden de zoektocht naar onze eigen Jumbo bloem begonnen”, aldus Frits van Eerd, CEO van Jumbo. “We kozen voor een germini, omdat deze zo herkenbaar is. Colours of Nature heeft de Jumbo bloem precies in onze kleuren weten te kweken. We zijn er heel trots op dat we nu een unieke bloem hebben. Eentje die er alleen voor onze klanten is.”

‘Vrolijke uitstraling’
Sarah Dikker, bekend als bloemstylist in verschillende tv-programma’s en magazines, mocht het eerste boeket met de Jumbo bloem samenstellen. En dat deed ze met plezier: “De Jumbo bloem laat zich uitstekend combineren met andere bloemen. Deze germini geeft in de zomer een vrolijke uitstraling en in de herfst combineert de Jumbo bloem mooi met oranje, rode en roze bloemen voor een boeket met een warme uitstraling”, legt Sarah uit. “Ik ben vereerd dat ik de nieuwe Jumbo bloem mocht presenteren in een prachtig boeket en daarmee heb bijgedragen aan de doop van deze nieuwe bloem.”

De Jumbo bloem wordt toegevoegd aan het 2 voor 5 euro assortiment en is vanaf 10 september verkrijgbaar op de bloemen- en plantenafdeling van alle Jumbo supermarkten.

Foto 1 en 2: Als eerste supermarkt in Nederland heeft Jumbo haar eigen bloem; een geelzwarte germini.
Foto 3: De eerste Jumbo bloem wordt geplukt door Frits van Eerd, CEO van Jumbo en Willem Batist, voorzitter van Colours of Nature.

Foto 4: Sarah Dikker, bekend als bloemstylist in verschillende tv-programma’s en magazines, stelde het eerste boeket met de Jumbo bloem samen.

Foto 5: De Jumbo bloem wordt officieel gedoopt door Frits van Eerd, CEO van Jumbo.