Beeld
Veghel, 4 januari 2017

Jumbo laat kinderen droomdag als profvoetballer bij PSV beleven

Bijna driehonderd kinderen uit Eindhoven en omgeving die dromen van een carrière als profvoetballer beleven deze week de dag van hun leven tijdens de PSV-droomdag. Ze kruipen voor één keer in de huid van een PSV-profvoetballer en laten hun skills zien tijdens een voetbalclinic op trainingscomplex De Herdgang, onder leiding van PSV-jeugdtrainers. En dat gekleed in een echt PSV-tenue, met eigen naam (of die van hun idool) en zelf gekozen rugnummer. Bovendien krijgen de winnaars een rondleiding door het Philips Stadion, met een bezoek aan de kleedruimtes én het PSV Museum. Met de PSV-droomdag laten Jumbo en PSV voetbaldromen van vele kinderen uitkomen.

Beau Engels (9) uit Helmond Brandevoort was erbij en kijkt terug op een onvergetelijke dag bij zijn favoriete voetbalclub. “Ik ben een grote fan van PSV en wil later ook graag profvoetballer worden. Ik was dan ook heel erg blij toen mijn vader mij vertelde dat ik bij de PSV-droomdag mocht zijn! Ik heb een gave dag gehad en het was superleuk om tijdens de voetbalclinic te laten zien wat ik kan en tips te krijgen om nóg beter te worden. Het bezoek aan het PSV-stadion en de rit in de echte spelersbus waren ook heel gaaf”, vertelt Beau enthousiast.

PSV-droomdag actie
Voor deze actie sloegen 29 Jumbo winkels in Eindhoven en omgeving en PSV de handen ineen. Wie voor 60 euro of meer boodschappen deed en de unieke, door PSV-spelers gesigneerde voetbal kocht (voor slechts € 2,50), ontving een PSV-voetbalvoucher. Hiermee konden ouders, verzorgers, opa’s en oma’s hun (klein)zoon of (klein)dochter online aanmelden om kans te maken op een droomdag als profvoetballer bij PSV.

“Door kinderen deze droomdag te laten beleven en ze enthousiast te maken voor sport, kunnen we beweging en een gezonde leefstijl stimuleren”

Gezonde leefstijl stimuleren
“Jongens en meisjes dromen vaak van een carrière in de sport. Als moeder van vier kinderen kan ik daar over mee praten. Het is erg mooi dat de Brabantse Jumbo winkels samen met de regerend landskampioen PSV deze actie hebben opgezet. De Eindhovense voetbalclub spreekt tot de verbeelding. Door kinderen deze droomdag te laten beleven en ze enthousiast te maken voor sport, kunnen we beweging en een gezonde leefstijl stimuleren”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten.