Veghel, 5 september 2016

Jumbo klanten sparen voor wipwap of duikelrek voor basisschool

Het nieuwe schooljaar begint goed voor ruim 1400 basisscholen in Nederland. Klanten van Jumbo kunnen namelijk vanaf deze week in 155 winkels door heel Nederland sparen voor diverse spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen. Tijdens deze ‘Sparen voor je School’ actie, die loopt van 7 september tot 11 oktober, deelt Jumbo in totaal voor 1,4 miljoen euro aan schoolmaterialen uit aan basisscholen.

lanten van de deelnemende Jumbo winkels ontvangen bij besteding van elke 10 euro een gratis schoolpunt met een code. Via de website jumbo.com/sparenvoorjeschool kunnen klanten de punten eenvoudig toewijzen aan één van de ruim 1.400 deelnemende basisscholen in het land. Na afloop van de actie wordt de 1,4 miljoen euro op basis van het aantal toegewezen punten lokaal verdeeld. De school met de meeste punten ontvangt naar verhouding het hoogste bedrag om schoolmaterialen aan te schaffen.

Voor de volgende generatie
“De ‘Sparen voor je School’ actie past perfect bij onze maatschappelijke doelstellingen. Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo midden in de samenleving. Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld om ons heen. Voor deze generatie, maar ook zeker voor de volgende generaties. Als moeder van vier kinderen weet ik hoe belangrijk spelenderwijs leren is. Ik vind het dan ook geweldig dat onze klanten op zo’n grote schaal voor lokale bassischolen kunnen sparen”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo Supermarkten.

Schoolmaterialen
Deelnemende scholen hebben voorafgaand aan de actie aangegeven voor welke producten zij graag sparen. Zij konden kiezen uit een grote collectie, waaronder bijvoorbeeld een motoriekfiets, wipwap, duikelrek of muziekpaneel. Klanten weten zo waar zij met de spaarpunten aan kunnen bijdragen. Het bedrag wordt uitgekeerd in een tegoed, waarmee de scholen online schoolmaterialen kunnen uitkiezen bij de leveranciers Kompan en Heutink.

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo telt momenteel zo’n 580 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er ruim 250 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo onlangs voor de zestiende keer door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en van C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. www.jumbo.com