Beeld
Veghel, 4 oktober 2016

Jumbo klanten doneren tetanusprikken voor UNICEF

Ieder pak Pampers of ingeleverde prikplaat is een extra vaccin waard Klanten van Jumbo kunnen vanaf woensdag 5 tot en met 12 oktober UNICEF steunen in de wereldwijde strijd tegen tetanus bij pasgeboren baby’s en jonge moeders. Bij aanschaf van een pak Pampers doneert het luiermerk namelijk een tetanusvaccin aan UNICEF. Jumbo verdubbelt het totaal aantal vaccins dat gedoneerd wordt. Daarnaast kunnen kinderen ook meehelpen met de actie ‘Prikken voor Prikken’. Bij iedere Jumbo winkel liggen prikplaten klaar. Iedere geprikte, versierde en ingeleverde prikplaat levert een extra vaccin op. Kinderen kunnen de prikplaten nog tot en met zondag 16 oktober inleveren.

“Bij ons komen veel gezinnen met kinderen, dus als er een plek is waar deze actie goed past, dan is het bij Jumbo, vertelt Wim Junte, Directeur Marketing a.i. bij Jumbo Supermarkten. “Graag leveren we ook dit jaar onze bijdrage en hopen we samen met onze klanten zo veel mogelijk vaccins op te halen.” Naast de donatie van vaccins bij aanschaf van Pampers en de vaccins die kinderen bij elkaar prikken, heeft Jumbo gedurende de actieperiode, bovenop de laagste prijsgarantie, ook enkele aanbiedingen van Ariel, Always, Lenor en Dreft die extra tetanusvaccins voor UNICEF opleveren.

Veel vaccins nodig
Tetanus wordt veroorzaakt door een bacterie en komt veel voor in ontwikkelingslanden waar vrouwen bevallen in onhygiënische omstandigheden. Voor 67 miljoen vrouwen en hun pasgeboren baby’s is tetanus een levensbedreigend risico. Jaarlijks sterven 49.000 baby’s in hun eerste levensmaand aan de gevolgen van tetanus. Dat betekent dat elke 11 minuten een baby overlijdt. Daarom steunt Jumbo UNICEF door mee te doen aan de landelijke actie ‘1 pak Pampers = 1 vaccin’ en door zelf prikplaten uit te delen onder kinderen die mogen ‘prikken voor prikken’.

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo telt momenteel zo’n 580 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er ruim 285 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo onlangs voor de zestiende keer door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en van C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. www.jumbo.com