Beeld
Veghel, 26 januari 2017

Jumbo kerstcommercial wint Gouden Loeki 2016

De extra lange commercial ‘Helemaal Kerst met Jumbo’ is vanavond bekroond met de Gouden Loeki 2016. De onderscheiding wordt sinds 1995 jaarlijks uitgereikt door de STER en is dé publieksprijs voor de beste, leukste of origineelste commercial van het hele jaar. In het winnende spotje steekt Frank Lammers, de vader van de bekende Jumbo familie, op weg naar huis vreemden op straat een helpende hand toe. Alfred International maakte de winnende kerstcommercial. Om de publieksprijs te vieren, ontwikkelde Jumbo voor social media een speciale Gouden Loeki-variant van de commercial, waarin naast Frank Lammers een bijzonder dier de hoofdrol speelt.

Jumbo kreeg dit jaar maar liefst vier nominaties voor de prestigieuze televisiejaarprijs. Naast de kerstcommercial waren ‘Pluk het najaar met Jumbo’, ‘Racedagen’ en ‘Thuisbezorgd met Max Verstappen’ genomineerd. “We zijn ontzettend trots op alle nominaties en natuurlijk helemaal op het winnen van de Gouden Loeki 2016 voor de kerstcommercial. Om het Nederlandse publiek te bedanken voor hun waardering, komen we dus met een speciale versie van onze bekroonde commercial”, vertelt Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten.

Kerstgevoel gewaardeerd
“De kerstperiode biedt ieder jaar weer een uitgelezen kans om te inspireren met een mooie campagne. Hierbij gaat het niet alleen om de producten, maar juist ook om de kleine persoonlijke gebaren waarmee de feestdagen nog specialer worden. Samen met ons reclamebureau Alfred International hebben we met deze extra lange commercial het ultieme kerstgevoel neergezet, waarbij het bieden van een helpende hand aan onze medemensen centraal staat. Mooi om te zien dat televisiekijkend Nederland dit zo waardeert”, aldus Van Eerd.

“De kerstperiode biedt ieder jaar weer een uitgelezen kans om te inspireren met een mooie campagne. Hierbij gaat het niet alleen om de producten, maar juist ook om de kleine persoonlijke gebaren waarmee de feestdagen nog specialer worden.”

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo telt momenteel zo’n 580 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er 300 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo al zestien keer door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. Bovendien heeft Jumbo begin 2016 de foodserviceformule La Place overgenomen. Voor meer informatie zie www.jumbo.com.
 

Voor meer informatie van het reclamebureau kunt u contact opnemen met:
Alfred International
Eddy Salfischberger
Telefoon: 06-43859945
E-mail: eddy.salfischberger@alfred.nl
Website: alfred.nl