Veghel, 23 augustus 2016

Jumbo is voornemens om centrale slagerij te verkopen aan Meat Friends

  • Voorgenomen verkoop zorgt voor meer focus op kernactiviteiten
  • Alle medewerkers gaan over en behouden arbeidsvoorwaarden
  • Werkgelegenheidsgarantie van ten minste twee jaar op productielocatie in Beilen

Jumbo Groep Holding is voornemens om de Centrale Slagerij in Beilen te verkopen aan vleesverwerker Meat Friends. De voorgenomen verkoop is onderdeel van de optimalisering die Jumbo eerder dit jaar aankondigde en is erop gericht de Jumbo winkelformule verder te versterken door zoveel mogelijk te focussen op de kernactiviteiten. Alle 103 medewerkers van de Centrale Slagerij in dienst van Jumbo zullen overgaan naar Meat Friends en behouden hun arbeidsvoorwaarden. Onderdeel van de afspraken met Meat Friends is tevens een werkgelegenheidsgarantie van ten minste twee jaar op de huidige productielocatie in Beilen.

Jumbo heeft de ondernemingsraad geïnformeerd over het voornemen en een adviesaanvraag ingediend. Ook heeft Jumbo de vakorganisaties en de SER op de hoogte gesteld van de voorgenomen transactie, en is deze aangemeld bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM). Financiële details van de voorgenomen transactie worden niet bekendgemaakt.

Zeer geschikte partij
Volgens CEO Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten is Meat Friends een zeer geschikte partij om de Centrale Slagerij over te nemen. “Meat Friends is een professioneel Nederlands bedrijf en een expert op het gebied van vlees. We kennen hen al vele jaren als een partner waarmee we goed kunnen inspelen op trends en ontwikkelingen in de markt. Daarbij delen we een gezamenlijke passie voor de klant. Meat Friends heeft ook een scherp oog voor duurzame bedrijfsvoering en is gespitst op continuïteit.”

Rund- en varkensvlees
De Centrale Slagerij in Beilen produceert dagelijks een grote verscheidenheid aan vleesproducten voor Jumbo Supermarkten. Onder meer rund- en varkensvlees wordt er verwerkt tot voorverpakte en geëtiketteerde consumptieproducten, van hamburgers en gehakt, tot worstjes voor op de barbecue. Ook na de overname zal de slagerij uitsluitend aan Jumbo leveren.

Extra slagkracht
Algemeen directeur Stan Quinten van Meat Friends kijkt erg uit naar de voorgenomen overname: “De Centrale Slagerij van Jumbo sluit zeer goed aan bij onze werkwijze. We hebben een gemeenschappelijke visie op het gebied van kwaliteit, innovatie en duurzaamheid. De geplande overname past ook goed binnen de ambitie van Meat Friends om verder te groeien. Deze aanwinst zal ons extra slagkracht geven om adequaat te reageren op trends in de markt en in te spelen op de behoeften van de consument.”

Noot voor de redactie
Jumbo SupermarktenJumbo telt momenteel zo’n 580 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er ruim 250 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo onlangs voor de zestiende keer door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en van C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. www.jumbo.com