Beeld Tekst
Veghel, 2 oktober 2019

Jumbo introduceert nieuwe lijn ‘Lekker Vrij van Gluten’

Vanaf nu ligt er een glutenvrije lijn in de schappen van Jumbo Supermarkten. De ‘Lekker Vrij van Gluten’ is ontwikkeld samen met de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV) voor mensen met een intolerantie voor gluten. De lijn bestaat uit verschillende producten voor elk moment van de dag zoals havermout, crackers en pannenkoekenmix. De producten zijn in alle Jumbo winkels en op Jumbo.com verkrijgbaar.

De producten zijn ontwikkeld samen met consumenten en leden van de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Het testpanel mocht de producten beoordelen op basis van smaak en kleur. De complete lijn bestaat uit 10 producten:
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Luchtige Crackers
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Stroopwafels
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Speculaas
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Digestives Melkchocolade
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Fusilli
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Spaghetti
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Havermout
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Lasagnebladen
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Pannenkoekenmix
– Jumbo Lekker Vrij van Gluten Broodmix

Olaf de Boer, directeur Buying & Merchandising: “Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen. Wij merkten in onze winkels dat steeds meer klanten vroegen naar glutenvrije producten. Daarom vonden we het tijd om met een eigen glutenvrije lijn te komen om ons aanbod verder uit te breiden. Hiermee spelen we in op de behoefte van onze klanten. En we blijven stappen zetten. Vanaf dit najaar wordt het glutenvrije assortiment onder het Jumbo huismerk nog verder uitgebreid met onder meer meerzadenbrood, zadencrackers, gevulde koeken, cakejes en mini baguettes.”

Keurmerk ‘Crossed Grain’
Omdat het van essentieel belang is dat de producten echt geen gluten bevatten, zijn de Lekker Vrij van Gluten producten gecertificeerd door de NCV en te herkennen aan het internationaal erkende Crossed Grain keurmerk. Andrea Wesselius, licentiemanager van de NCV: “Door te kiezen voor dit keurmerk kunnen klanten van Jumbo in één oogopslag zien dat ze met zekerheid een glutenvrij product te pakken hebben. We zijn ontzettend blij met deze keuze, want deze nieuwe lijn mét dit keurmerk brengt onze droom dichterbij: een glutenvrij dieet betaalbaar en toegankelijk maken voor iedereen.”