Beeld Tekst
Veghel, 23 mei 2017

Jumbo introduceert nieuw winkelconcept: Foodmarkt City by Jumbo

  • Elementen van Jumbo en La Place komen samen in nieuw, uniek gemakswinkelconcept
  • Unieke en dagverse producten en ambachtelijke maaltijden om direct te nuttigen, mee te nemen of thuis klaar te maken voor ontbijt, lunch en avondeten
  • Winkel heeft eigen keuken en bakkerij in samenwerking met La Place
  • Foodmarkt City by Jumbo introduceert ruim vijfhonderd nieuwe producten
  • Landelijke primeur is voor Groningen

Jumbo opende vandaag in Groningen de eerste Foodmarkt City by Jumbo. Een nieuw, eigentijds gemakswinkelconcept waarin dagverse, huisgemaakte maaltijden en producten centraal staan. Ook voor de snelle boodschap is Foodmarkt City by Jumbo hét adres. In dit nieuwe concept combineert Jumbo elementen van de Jumbo winkels, Foodmarkt én van restaurantketen La Place. Nieuwe wensen en leefstijlen van consumenten in de binnenstad zijn één-op-één vertaald naar deze eigentijdse formule. Klanten kunnen bij Foodmarkt City by Jumbo op een snelle en gemakkelijke wijze terecht voor smakelijke en dagverse maaltijden en producten uit eigen keuken en bakkerij, voor ontbijt, lunch en avondeten. Om direct te nuttigen, mee te nemen of thuis klaar te maken. Dit jaar nog krijgt de nieuwe winkel aan de Oude Ebbingestraat in Groningen navolging in andere grote Nederlandse steden. 

“Foodmarkt City by Jumbo speelt in op de wensen van klanten in de binnenstad”, vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, lid van de Raad van Bestuur en als CCO verantwoordelijk voor formule en innovatie. “De traditionele scheiding tussen supermarkten en foodhoreca is aan het verdwijnen, met name in de binnenstad. Verschillende klantstromen komen daar samen: werken, wonen, winkelen en studeren. Dit leidt tot een ander koopgedrag, met meer nadruk op gemak, snelheid, gezondheid en prijs. Door onze kennis en ervaring te bundelen, kunnen Jumbo en La Place elkaar versterken en steeds meer aanwezig zijn op het moment en de plek waar de klant ons nodig heeft. We zijn ongelofelijk trots op deze nieuwe winkel.”

De hele dag door vers gemak
Foodmarkt City by Jumbo bereidt ter plekke op ambachtelijke wijze smakelijke en verse maaltijden die overeenstemmen met de eetmomenten van de dag. Zo kunnen klanten in de ochtend terecht voor een lekker en vers ontbijt en worden zij in de middag onthaald met een ter plekke bereidde lunch. Later op de dag staan verschillende avondmaaltijden centraal. Deze gerechten, maar ook de pizza’s, sushi, broodjes, soepen en sappen, zijn met verse producten in eigen keuken en bakkerij bereid volgens recepturen van La Place en Jumbo Foodmarkt. Klanten kunnen de maaltijden ter plekke nuttigen in het Foodcafé of meenemen voor onderweg of thuis. Oftewel; make it, take it or eat it. Foodmarkt City by Jumbo verwelkomt ook klanten voor een lekker tussendoortje en voor een snelle boodschap.

Passende oplossingen voor elk moment
Colette Cloosterman-van Eerd benadrukt dat het familiebedrijf dáár wil zijn waar de klant is. “We willen op elk moment voor elke eetbehoefte een passende oplossing bieden. In onze reguliere winkels en via onze online winkel kan de klant de wekelijkse boodschappen doen en laten thuisbezorgen of ophalen. Voor meer inspiratie, een echte food beleving en gezonde en verse maaltijden om ter plekke op te eten, mee te nemen of thuis te maken, is Foodmarkt de uitgelezen plek. Om uitgebreid heerlijke en verse ambachtelijke maaltijden te nuttigen is iedereen welkom in één van onze La Place restaurants. Met de opening van Foodmarkt City by Jumbo voegen wij hier een nieuw en uniek concept aan toe.Met het assortiment in deze winkel kunnen we inspelen op diverse drukke locaties in de binnenstad. Zo maken we lekker en gezond eten op een makkelijke manier bereikbaar voor iedereen.”

Nieuwe producten
Jumbo grijpt de opening van Foodmarkt City by Jumbo aan om een compleet nieuwe productlijn te introduceren die is toegespitst op het innovatieve concept. Het gaat bijvoorbeeld om heerlijke vers belegde broodjes en wraps, verse koudgeperste sappen, lunchsalades, diverse huisgemaakte verse broden en banketproducten. Ook komt Jumbo met diverse éénpersoons maaltijden en maaltijdsalades. Inclusief de versbereide maaltijden uit eigen keuken worden zo ruim vijfhonderd nieuwe producten aan het Jumbo assortiment toegevoegd. Een deel daarvan zal later ook verkrijgbaar zijn bij ongeveer twintig bestaande Jumbo winkels.

Foodmarkt City app voor smartphone
Speciaal voor Foodmarkt City by Jumbo lanceert Jumbo de Foodmarkt City app voor smartphones. Met deze app kunnen klanten gemakkelijk en snel een versbereide maaltijd bestellen en laten bezorgen op een locatie naar keuze. Na het invoeren van enkele voorkeuren krijgen gebruikers van de app ook aanbiedingen op maat. De bezorgservice via de app is enkel nog van toepassing voor Foodmark City by Jumbo in Groningen. Jumbo bekijkt de mogelijkheid om de app ook in te zetten voor toekomstig te openen winkels en de bestaande Foodmarkten. De app is te downloaden via de Apple en Android appstore.

Fotobijschrift: De eerste Foodmarkt City by Jumbo is, onder toeziend oog van de trotse wethouder Joost van Keulen van de stad Groningen, feestelijk geopend.