Beeld Tekst
Veghel, 12 oktober 2017

Jumbo introduceert Jumbo Veggie Chef

  • Jumbo Veggie Chef bestaat uit 40 vegetarische en veganistische producten
  • Steeds grotere groep ‘flexitariërs’ op zoek naar alternatief voor vlees

Jumbo Veggie Chef – het grootste huismerkassortiment vegetarische en veganistische producten van Nederland – ligt vanaf nu in de schappen. Jumbo Veggie Chef is een nieuwe productlijn van het Jumbo Huismerk met 40 verschillende producten. Jumbo speelt met Veggie Chef in op de steeds grotere groep ‘flexitariërs’ die behoefte heeft aan een uitgebreider aanbod alternatieven voor vlees of vis. Jumbo maakt het klanten zo nog makkelijker te kiezen voor een vegetarische of veganistische maaltijd.

Jumbo Veggie Chef biedt een uitgebreid aanbod voor de groeiende groep mensen die soms liever geen vlees eet, maar wel een lekkere en gevarieerde maaltijd op tafel wil zetten. “We zetten met deze introductie opnieuw volop in op lekker en gezonder eten. We laten zien dat er veel alternatieven zijn als je een keer geen vlees wilt eten en dat dit niet ingewikkeld of duur hoeft te zijn. Met Veggie Chef verrassen we mensen die gehecht zijn aan bijvoorbeeld runderreepjes met een lekkere vegetarische variant”, vertelt Ed van de Weerd, directeur Commercie van Jumbo Supermarkten.

Minder vlees eten de norm
Jumbo is de eerste Nederlandse supermarkt die, binnen het totale vegetarische assortiment van 86 producten, zo’n uitgebreid huismerkassortiment met 21 vegetarische en 19 veganistische producten introduceert. Hiermee speelt zij in op de stijgende vraag naar alternatieven voor vlees. Uit de jaarlijkse Vegamonitor van Natuur & Milieu* blijkt dat de vleesconsumptie daalt: ruim vier op de tien Nederlanders eten nu minder vlees dan vijf jaar geleden en maar liefst 67 procent van de Nederlanders is flexitariër en eet minimaal één dag per week geen vlees of vis. De helft zou meer vleesvervangers eten als er een uitgebreider aanbod zou zijn. Ook willen zij niet alleen meer variatie in maaltijden, maar ook een bijdrage leveren aan een beter milieu en dierenwelzijn en bewust omgaan met hun gezondheid. Bovendien heeft ruim de helft van de Nederlanders het gevoel dat minder vlees eten de norm wordt. “De consumptie van vlees heeft veel impact op het milieu. Veel mensen zoeken naar alternatieven en dat is een positieve ontwikkeling. De consument heeft tegelijkertijd behoefte aan variatie en inspiratie. We zijn dan ook blij dat Jumbo hierbij helpt: met 40 lekkere en gezondere vegetarische producten die een bewuste keuze stimuleren”, zegt Geertje van Hooijdonk, directeur a.i. van Natuur & Milieu.

Veggie Maandag
Jumbo introduceert naast deze nieuwe productlijn de ‘Veggie maandag’. “Minstens één dag in de week geen vlees eten is namelijk écht de moeite waard. Want dit maakt al een enorm verschil voor het milieu en ieders gezondheid. Op deze manier inspireren we klanten een dag per week minder vlees te eten”, aldus Ed van de Weerd. In het Hallo Jumbo Magazine bij de rubriek ‘Doordeweeks’ en online bij de recepten op Instagram vinden klanten vanaf nu structureel op maandag een vegetarisch recept.

Green Protein Alliance
Jumbo heeft zich in 2017 aangesloten bij de Green Protein Alliance (GPA). Zij werkt in dit vernieuwende samenwerkingsverband, samen met andere aanbieders en producenten van plantaardige eiwitten, aan een duurzamer voedselsysteem waar plantaardige eiwitten een voor de hand liggende keuze zijn. De producten van Jumbo Veggie Chef sluiten hier naadloos op aan. Gezond voor jezelf en gezond voor de wereld is daarbij het uitgangspunt.