Beeld Tekst
Veghel, 7 december 2017

Jumbo introduceert exclusief visassortiment Fishes

  • 100% verse vis van hoge kwaliteit, exclusief verkrijgbaar bij Jumbo
  • Visassortiment met MSC, ASC keurmerk of als groen gekenmerkt op de VISwijzer van Good Fish Foundation

Jumbo introduceert een nieuw vers visassortiment onder het merk Fishes. Met dit exclusieve visassortiment speelt Jumbo in op de toenemende vraag naar vis, waarbij vooral de bijzondere vissoorten als schelvis, roodbaars en rode forel in trek zijn. Het nieuwe Fishes assortiment is duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt en ligt vanaf deze week in de Jumbo supermarkten.

Bijzonder en exclusief
Fishes is exclusief voor Jumbo ontwikkeld en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en de versheid van de vis. Waar vis ook nog wel eens ontdooid verkocht wordt, is de vis van Fishes 100% vers. Het nieuwe assortiment bestaat uit roodbaarsfilet, kabeljauwhaas, rode forel, schelvisfilet, victoriabaars, regenboogforel, zalmhaas en de seizoensproducten scholfilet en skrei-kabeljauwhaas. De meest bijzondere vis in dit nieuwe assortiment is de rode forel. De rode forel wordt in de fjorden van Noorwegen in zoutwater gekweekt. Met Fishes maakt Jumbo een bijzonder visassortiment toegankelijk voor een breed publiek.

Verduurzaming van visassortiment
De keten van Fishes is volledig inzichtelijk; van schip tot schap. Jumbo vindt het belangrijk om aandacht te besteden aan de wereld om haar heen en vindt het dan ook belangrijk dat producten geproduceerd worden met zorg voor mens, dier en milieu. De afgelopen jaren heeft Jumbo dan ook hard gewerkt aan het verduurzamen van haar assortiment verse vis. Jumbo heeft sinds begin dit jaar vrijwel alleen nog verantwoorde vis in haar huismerk-assortiment. 95 procent van de verse vis en diepvriesvis heeft het MSC- of ASC-keurmerk; de overige 5 procent scoort groen op de VISwijzer. Ook andere visproducten van Jumbo – zoals gemaksmaaltijden en diervoeding – zijn bijna allemaal MSC- of ASC-gecertificeerd.

Vanaf deze week is Fishes verkrijgbaar bij de supermarkten van Jumbo en binnenkort ook online op jumbo.com.