Veghel, 6 juli 2015

Jumbo introduceert als eerste supermarktketen glutenvrij gebak

Een lekkere punt appeltaart of een fijn stuk abrikozenvlaai: vanaf vandaag zijn verschillende verse gebakjes in een glutenvrije variant verkrijgbaar bij Jumbo. Hiermee is Jumbo de eerste supermarktketen die het voor klanten met een glutenintolerantie of speciaal glutenvrij dieet mogelijk maakt om te kunnen genieten van een lekker stuk vers gebak.

“Jumbo is er voor iedereen en dus willen we ook klanten met de behoefte om glutenvrij te eten, tegemoet komen”, legt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie uit. “Daarom voegen we vandaag vier soorten gebakjes toe waarin geen gluten zijn verwerkt. Zo kan echt iedereen tijdens een feestje genieten van een smaakvol gebakje.”

In alle Jumbo winkels en online zijn glutenvrije appeltaart punten, abrikozenvlaai punten, aardbeien bavarois punten en nogatientjes verkrijgbaar. De gebakjes zijn per twee stuks verpakt in een speciaal doosje, dat compleet wordt geseald om eventuele kruisbesmetting te voorkomen. Het gebak wordt in een speciale glutenvrije bakkerij, die voldoet aan strenge normeringen, geproduceerd en is hierdoor compleet glutenvrij.

De gebakjes worden per twee stuks verkocht en kosten 4,49 euro per doosje.