Veghel, 14 januari 2016

Jumbo introduceert allereerste chips met Vinkje keurmerk

Jumbo Supermarkten legt bewuste chips in het snackschap: Superslurfjes. In Nederland zijn dit de eerste chips die voorzien zijn van het Vinkje keurmerk van Stichting Ik Kies Bewust. Dit houdt in dat de chips een bewuste keuze zijn in de betreffende productgroep. Ook bevatten deze chips aanzienlijk minder verzadigd vet en zout dan andere varianten. De snackjes hebben de vorm van een olifantenslurf en zijn verkrijgbaar in de smaken paprika en wortel.

Ed van de Weerd, directeur Commercie van Jumbo Supermarkten, over het nieuwe product: “We willen gezond eten voor iedereen bereikbaar en betaalbaar maken. Daarom maken we ons assortiment steeds gezonder. Daarnaast bieden we steeds meer bewuste tussendoortjes aan voor de lekkere trek. Doordat deze chips tenminste 25 procent minder zout en tenminste 30 procent minder vet bevatten, bieden we met de Superslurfjes een goed alternatief voor traditionele chips of zoutjes. Bovendien zijn de chips vrij van gluten en melk. En zeker niet onbelangrijk: de chips zijn bijzonder smaakvol.”

Jumbo Huismerk Lab 2015
De introductie van de bewuste chips is een resultaat van het Jumbo Huismerk Lab 2015, een competitie waarin leveranciers worden uitgedaagd om nieuwe en innovatieve producten te ontwikkelen. Editie 2015 stond in het teken van ‘gezonder eten en leven’, waarmee Jumbo het huismerkassortiment gezonder wil maken. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van nieuwe gezonde producten is dat ze ‘betaalbaar’, ‘net zo goed of beter dan het A-merk zijn’ en ‘minstens zo aantrekkelijk zijn voor de klant’. De vijf beste inzendingen van Jumbo Huismerk Lab 2015 worden opgenomen in het Jumbo assortiment. Naast de bewuste chips worden komende tijd de volgende producten geïntroduceerd: gezonde vleeswaren, uitdeelzakjes met gedroogd fruit en soepen van reststromen. De inzending vruchtenyoghurt met 30% minder suiker ligt inmiddels al in de schappen.

De Superslurfjes zijn nu al verkrijgbaar in verschillende Jumbo winkels en op Jumbo.com. In de komende weken zorgt de supermarktketen ervoor dat de chips in alle winkels liggen. Superslurfjes kosten 0,89 euro per zak á 65 gram.