Veghel, 8 januari 2013

Jumbo in Maastricht

Maastricht heeft de eer de allerbeste Jumbo in Nederland binnen de stadsgrenzen te hebben. De Jumbo aan de Franciscus Romanusweg, is namelijk de winnaar van de unieke winkelwedstrijd die de snelgroeiende supermarktketen ieder jaar houdt onder de verschillende Jumbo winkels in het land. Aan de wedstrijd deden in totaal 283 Jumbo winkels mee. Zij zijn in 2012 op verschillende momenten beoordeeld door onder andere medewerkers van het hoofdkantoor, leveranciers en de directie van Jumbo. Ook de uitslag van een klanttevredenheidsonderzoek telt mee in de eindscore.

Filiaalmanager Ruud Deguelle van Jumbo Maastricht is bijzonder trots op het behalen van de eerste prijs. “We werken er met het team hard aan om te zorgen voor een prachtige winkel, waar we klanten optimaal van dienst kunnen zijn. De unieke Jumbo formule van de laagste prijs, het grootste assortiment en de beste service biedt daarbij een mooi uitgangspunt. Omdat Jumbo de medewerkers de kans geeft zoveel mogelijk eigen verantwoordelijkheid te nemen in het zorgen voor tevreden klanten, krijgt iedere Jumbo de mogelijkheid zich te onderscheiden. De medewerkers van onze winkel doen dat dan ook met passie en plezier,” aldus Ruud Deguelle.

Volgens directeur Formule en Marketing Colette Cloosterman – van Eerd is het een grote eer voor een winkel de beste Jumbo van Nederland te zijn: “Hoewel álle Jumbo winkels ernaar streven de beste te zijn, is het inspirerende van de onderlinge winkelwedstrijd, dat de teams van de winkels er nog een schepje bovenop doen. Het is geweldig als je dan als beste uit de bus komt.” Jumbo Sappemeer eindigde op de tweede plaats en Jumbo Groningen Euroborg op de derde plaats.

Tijdens de winkelwedstrijd worden de Jumbo supermarkten beoordeeld op de presentatie van de winkel, de beschikbaarheid van de producten, de goede sfeer, de service en de klantvriendelijkheid van de medewerkers. Dit gebeurt in verschillende beoordelingsrondes en ook het klanttevredenheidsonderzoek is van invloed op het eindoordeel. De drie winnaars van de winkelwedstrijd 2012 zijn bekend gemaakt op dinsdag 8 januari 2013. De prijs voor Jumbo Maastricht is dat het team van die winkel een dag op stap gaat. Medewerkers van het hoofdkantoor en omliggende winkels nemen dan de zaken waar in hun winkel.