Beeld Tekst
Veghel, 26 september 2018

Jumbo huismerk wordt vandaag tien jaar

Jumbo viert feest, want het Jumbo huismerk bestaat vandaag precies tien jaar. Tien jaar geleden gaf Jumbo het startsein voor de introductie van haar eigen huismerk en het eerste verpakkingsdesign. Dit heeft sindsdien een snelle groei doorgemaakt en telt nu bijna 9.000 producten. Van de bekende dagelijkse boodschappen tot vernieuwende producten, zoals de Veggie chef vleesvervangers, de Jumbo letterwijnen en de Kies & Mix toetjes. Jumbo blijft echter niet stilzitten en breidt haar aanbod huismerkartikelen voortdurend uit met gezonde, lekkere én betaalbare producten.

In 2008 was de tijd rijp voor Jumbo om een volwaardig huismerk onder eigen naam aan te bieden. Toen begon de supermarktketen – naast het bestaande huismerk O’Lacy – met de verkoop van verse producten onder haar eigen merk. Het huismerk nam al snel een vlucht en dat jaar vonden ruim 500 huismerkproducten van Jumbo hun weg naar de schappen: van vriesverse vis en groenteconserven tot ontbijtproducten en broodbeleg. In 2010 kleurden de schappen nog geler en werden alle producten van O’Lacy definitief vervangen door Jumbo huismerkartikelen.

Klanten denken mee
Bij de ontwikkeling van het Jumbo huismerk stond de klant vanaf het begin centraal. Zo deden klantpanels hun intrede en kwam er een Testlab waar elke week een ander Jumbo huismerkproduct geproefd en beoordeeld wordt. Sinds 2017 fungeert het Jumbo Innovatie Lab als kweekvijver voor nieuwe artikelen. Via dit platform ontwikkelt Jumbo samen met leveranciers en productontwikkelaars innovatieve producten die lekker en gezond eten voor iedereen bereikbaar maken. Hieruit zijn mooie nieuwe producten voortgekomen, zoals havermout porties in verschillende smaken, de ontbijt muffin bakmix, de boerenkoolburger en de Veggie chef pompoenballetjes.

Inspelen op de allerlaatste foodtrends
Jumbo investeert voortdurend in de vernieuwing van haar huismerkassortiment. Zo zijn veel recepturen verbeterd en speelt Jumbo in op de allerlaatste foodtrends. Zoals bij de introductie van een nieuw assortiment biologische producten in 2014. In 2017 breidde Jumbo haar huismerkassortiment uit met de vegetarische lijn Veggie Chef, dat uit 40 verschillende producten bestaat. Hiermee bedient Jumbo de groeiende groep ‘flexitariërs’, die behoefte heeft aan meer alternatieven voor vlees of vis. Ook lanceerde zij een nieuw aanbod met oosterse maaltijden volgens het Kies en Mix-principe, zodat je gemakkelijk je eigen rijsttafel kunt samenstellen. Bovendien zijn sinds 2017 de producten van La Place exclusief bij Jumbo verkrijgbaar. Jumbo breidde dit aanbod dit jaar nog verder uit en verwelkomde onder meer verschillende La Place theesoorten, romige hangop, Italiaanse smaakmakers en de beroemde kruidenroomkaas van La Place in haar assortiment. Stuk voor stuk introducties die zijn ontstaan vanuit een intensieve samenwerking tussen Jumbo en de foodserviceformule.

Olaf de Boer, executive director Buying & Merchandising: ”Ook in de komende jaren blijven we voortbouwen op het succes van het Jumbo Huismerk, door nieuwe producten te ontwikkelen waarmee we onze klanten blijven verrassen en die helemaal aansluiten op de laatste foodtrends.”