Beeld Tekst
Veghel, 30 april 2021

Jumbo helpt jongeren hun eindexamen te halen met muziek en gratis eindexamentraining voor alle medewerkers

De eindexamens komen eraan en dat betekent voor heel veel jongeren uren studeren en mogelijk veel spanningen. Dat geldt ook voor de jongeren die een bijbaan hebben bij Jumbo Supermarkten. Jumbo geeft hen een steuntje in de rug met een eindexamenpakket, een gratis examentraining en een nieuwe track met jeugdidool Bente. Dit nummer heeft een binaurale beat met diverse toonhoogtes, wat concentratie verhogend werk. Het nummers is vanaf 30 april te beluisteren op de social media kanalen van Jumbo en op Spotify.

“Het behalen van je diploma is een heel mooi moment, maar de weg ernaartoe is vaak voor veel jongeren een uitdaging”, zegt Alrik Boonstra, directeur Human Resources. “Om goede resultaten te halen, is hard werken, goede concentratie, weinig stress en voldoende ontspanning vereist. De juiste vibes zijn net zo belangrijk. Bij Jumbo zetten we ons daarom graag in om hardwerkende en -studerende leerlingen te helpen door de Jumbo collega’s wat extra positieve energie te geven. We willen alles nét wat leuker maken en met dit nummer proberen we leren ook nét iets leuker te maken.”

Ode aan de eindexamenkandidaten
Jumbo wil met deze nieuwe campagne een ode aan de eindexamenkandidaten geven op een leuke en ludieke manier. De eindexamenperiode wordt vrijdag afgetrapt door Bente Fokkens, de 20-jarige zangeres bekend van onder andere The Voice Kids en diverse speelfilms, met een nieuw nummer voor álle hard studerende examenkandidaten. De naam van de nieuwe track is ‘Morgen’ en de songtekst is voor iedere eindexamenkandidaat herkenbaar.

Beter concentreren met muziek
Het nummer ‘Morgen’ haakt in op de stress en het ontstressen, waardoor het voor veel jongeren heel relevant wordt. Het lied heeft daarnaast een wetenschappelijke onderlaag, want aansluitend is binaurale audio erin gemixt. Dit zijn twee tonen met een verschillende geluidsfrequentie voor elk oor. De hersenen maken zelf een derde toon aan van het verschil tussen die frequenties en die derde toon heeft weer een gunstig effect op het brein. In dit geval zorgt deze binaurale audio voor een verhoging van concentratie en helpt het om beter te studeren.

Het Jumbo eindexamenpakket
Naast het lied heeft Jumbo een eindexamenpakket samengesteld voor de collega’s en ongeveer 2.500 Jumbo-collega’s hebben dit pakket thuis ontvangen. In dit pakket zat onder meer kauwgom, waardoor leerlingen zich beter kunnen concentreren. Ook kunnen zij zich daarnaast kosteloos inschrijven voor een online eindexamentraining, verzorgd door MyTutor.

Luister hier het nummer op Spotify: Bente – Morgen.