Beeld Tekst
Veghel, 3 maart 2021

Jumbo heeft meest duurzaam ontworpen supermarktpand van Benelux geopend in Goor

Jumbo heeft vanochtend het meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux geopend aan de Van Kollaan 7 in Goor. Diverse duurzaamheidsaspecten zorgen voor een totale BREEAM-ontwerpscore van 90,79%, wat de hoogste classificatie ‘Outstanding’ betekent. Naast de duurzaamheidsaspecten in de bouw, is ook bij de inrichting van de winkel én voor het uitgebreide assortiment scherp gekeken naar duurzaamheid. De nieuwe Jumbo winkel in Goor, van ondernemers en broers Tijn en Niek Leussink, is hét visitekaartje van Jumbo op het gebied van duurzaamheid.

Dit meest duurzaam ontworpen supermarktpand van de Benelux is onderdeel van de duurzaamheidsplannen van Jumbo op het gebied van klimaatbewust en toekomstbestendig bouwen en distribueren. Het is volgens Jumbo een prachtig voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is in haar winkels. Jumbo is van plan elementen uit deze winkel door te voeren in andere Jumbo winkels.

Fotobijschriften:
Foto 1: Minister Ank Bijleveld, woonachtig in Goor en voormalig burgermeester van Hof van Twente, maakte als eerste klant van Jumbo Leussink Goor kennis met de nieuwe winkel.

Foto 2: Om voor dit duurzaamheidskeurmerk in aanmerking te komen, is er onder meer gebruik gemaakt van duurzame en energiebesparende bouwmaterialen en FSC gecertificeerd hout, afkomstig uit duurzame bossen. Er wordt in de winkel daarnaast ook veel gebruik gemaakt van natuurlijk daglicht.

Foto 3: Het dak van de nieuwbouwwinkel is beplant met 2850 vierkante meter aan sedumplantjes en voorzien van 360 zonnepanelen, wat zorgt voor een groene energievoorziening.

Foto 4: De omgeving van het pand is ecologisch ingericht met een insectenhotel, ruimte voor vleermuizen en broedkasten voor vogels.

Foto 5: Zoals klanten van Jumbo Leussink gewend zijn, is er een uitgebreid assortiment aan lokale producten van ‘ons Noaberschap’.

Foto 6: Klanten vinden in Jumbo Goor een Samen Minder Verspillenschap met afgeprijsde producten met de houdbaarheidsdatum van vandaag.