Veghel, 24 juli 2013

Jumbo: geen boycot producten uit Israël

In de media wordt de indruk gewekt dat Jumbo producten uit nederzettingen boycot. Dit is niet het geval. Een boycot zou een politieke keuze zijn. Jumbo neemt hierin geen stelling.

Inkoopbeleid
Het inkoopbeleid voor het Jumbo huismerk wordt bepaald door een aantal factoren waaronder kwaliteit, prijs, beschikbaarheid en onze internationale inkoopvoorwaarden, zoals ook bij andere retailers. Onze internationale inkoopvoorwaarden zijn van toepassing op het product, de producent en de productieketen. Deze staan los van het land van herkomst.

Jumbo heeft op dit moment geen producten uit de nederzettingen in haar assortiment. Dit wordt mede veroorzaakt door beschikbaarheid. Indien de producten voldoen aan alle bovengenoemde factoren, dan komen ze in aanmerking voor opname in het assortiment van het Jumbo huismerk.

Etikettering
Voor wat betreft de herkomstetikettering is Jumbo verplicht de Nederlandse wetgeving te volgen. Hier wordt momenteel binnen Europa en in Den Haag opnieuw naar gekeken en beleid op geformuleerd. Wij zullen dit volgen