Beeld Tekst
Veghel, 27 juni 2017

Jumbo gaat online bestelde boodschappen elektrisch bezorgen

  • Jumbo start met bezorgen door eerste elektrische bezorgauto’s
  • Het eerste elektrische voertuig is in Groningen in gebruik genomen, Utrecht volgt snel
  • Elektrisch bezorgen past bij ambities in duurzaamheidsbeleid van Jumbo

Hij rijdt sinds vandaag rond in Groningen: de eerste volledig elektrische bezorgauto van Jumbo. Met de nieuwe ‘Street Scooter’ brengt Jumbo de online bestelde boodschappen in de binnenstad van Groningen voortaan aan huis. Volgende week zal ook Utrecht volgen. De Street Scooters zijn speciaal ontwikkeld voor huis-aan-huis belevering en hebben, doordat zij geen CO2 uitstoten, een gunstig effect op de geluidsoverlast, de luchtkwaliteit én het klimaat. Hiermee dragen de voertuigen bij aan de duurzaamheidsambities van Jumbo; zuinig zijn op elkaar en op de wereld om ons heen.

Wie in de binnenstad van Groningen online bestelt, krijgt de boodschappen vanaf nu thuisbezorgd met de elektrische Street Scooter. Roy van Keulen, directeur Online: “Als familiebedrijf zit duurzaam ondernemen in onze genen en voelen we ons verantwoordelijk voor de huidige en toekomstige generaties. Bij alles wat we doen, willen we het makkelijker en beter maken  voor klanten. En vragen we ons af of het minder belastend kan voor het milieu. Daarnaast zien we dat de ontwikkelingen in het binnenstedelijk verkeer vragen om meer duurzame oplossingen. Daarom starten we nu met deze volledig elektrische bezorgauto’s.”

Ambitie
De bezorgauto’s worden ingezet door Jumbo Euroborg in Groningen en het solo Pick Up Point in Utrecht. Jumbo kiest voor bewezen technologie en betrouwbaarheid; twee grote pakketdiensten maken al met tevredenheid gebruik van de Street Scooter. Jumbo gaat de  bezorgvloot op termijn verduurzamen en nog dit jaar meerdere elektrische Street Scooters in gebruik nemen. Komende tijd zal het supermarktbedrijf de ervaringen met de nieuwe voertuigen evalueren en bekijken in welke steden nog meer duurzaam bezorgd kan worden.

Klimaatplan
In het klimaatplan van Jumbo zijn onder andere eisen opgesteld voor efficiënter energiegebruik, CO2 reductie en het gebruik van duurzame energie. Zo wekt Jumbo ook zelf energie op, onder andere met de zonnepanelen op het hoofdkantoor en een aantal DC’s. In de MVO rapportage die binnenkort verschijnt, is meer te lezen over de gerealiseerde initiatieven binnen het klimaatplan van Jumbo.