Beeld
Veghel, 25 november 2015

Jumbo Foodmarkt in Veghel feestelijk geopend

Versmarkt, dagelijkse boodschappen en horeca onder één dakJumbo Foodmarkt in Veghel heeft vandaag haar deuren geopend aan de Verlengde Noordkade 14 in Veghel. Met een oppervlakte van 3.600 m2 biedt de versmarkt klanten de ultieme beleving op het gebied van gezond, vers en lekker eten tegen de allerlaagste prijs. Klanten kunnen er niet alleen terecht voor hun dagelijkse boodschappen, maar ook voor versbereide gerechten van koks en andere vakspecialisten. Deze gerechten kunnen worden meegenomen of ter plekke worden genuttigd in het Foodmarkt Café. Daarnaast voorziet de winkel in grootverpakkingen, waardoor bijvoorbeeld ook kinderdagverblijven en sportverenigingen aan het juiste adres zijn bij Jumbo Foodmarkt.

Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo Supermarkten, is enorm trots: “Jumbo Foodmarkt is geen supermarkt, maar een foodexperience. Klanten kunnen hier immers niet alleen hun dagelijkse boodschappen doen, maar ook ontbijten, lunchen en dineren. Met deze winkel vol beleving willen we het leven van onze klanten verrijken en laten zien dat het beter, anders en goedkoper kan. Ons doel is om zo lekker en gezond eten voor iedereen toegankelijk te maken.” Van Eerd is trots op elke winkel – inmiddels 581 – maar juist deze heeft iets dat het extra speciaal maakt. “We zijn ontzettend trots dat we een Foodmarkt openen in Veghel, wat al sinds 1921 de thuisbasis van ons familiebedrijf is. We vinden het bijzonder om inwoners van deze regio met deze winkel te mogen verrassen.”

Eat it, make it, take it

In Jumbo Foodmarkt wordt boodschappen doen echt een belevenis. In verschillende keukens worden elke dag ter plekke nationale en internationale gerechten gemaakt door koks en andere vakspecialisten: van Aziatische noodles en Hollandse stamppotten tot verse sushi, kaasplankjes, verse soepen en pizza uit de steenoven. Ook verse fruitsappen, versbereide salades, ter plekke gerijpt vlees, diverse vegetarische gerechten en Jumbo’s biologische producten zijn onderdeel van het assortiment. Producten worden zoveel mogelijk in de versmarkt bereid zodat het ook écht vers is. Klanten kiezen zelf of ze alleen de ingrediënten meenemen en het gerecht zelf thuis maken, het gerecht kant-en-klaar mee naar huis nemen of het gerecht ter plaatse op eten in het Foodmarkt Café. In dat café kunnen klanten ook diverse varianten vers gemalen koffie en thee drinken voor 1,25 euro.

Seizoens- en streekproducten

“De winkel is prachtig en biedt het meest uitgebreide foodassortiment”, aldus Michael Klaassen, filiaalmanager van Foodmarkt Veghel. “Onze koks en specialisten staan elke dag klaar om klanten alles te vertellen over bereidingswijzen, ingrediënten en de herkomst van producten. Het assortiment bestaat zoveel mogelijk uit seizoens- en streekproducten van lokale telers en leveranciers. Zo kunnen klanten onder andere terecht voor de producten van Bakkerij van Leur – een begrip in Veghel – en groente en fruit van Willem en Drees.”

Een bijzonder assortiment

Michael Klaassen vervolgt: “Andere mooie elementen waar we onze klanten mee gaan verrassen zijn bijvoorbeeld de notensilo’s, waar je zelf de lekkerste notenmelange kunt samenstellen en yoghurt met topping naar keuze van de tap. Maar ook met vers brood naar receptuur van Deense origine dat door de bakker ter plekke wordt gemaakt, vis op ijs, een uitgebreid assortiment glutenvrije producten en de duurzamere maïs kip. Daarnaast hebben we een geweldig uitgebreid wijn- en bierassortiment, van de bekende merken maar ook speciaalbieren. Ook kunnen klanten voor iedere gelegenheid bij ons terecht voor heerlijk banket, prachtige bloemen, kreeft en oesters. En er is nog véél meer. We nodigen dan ook alle inwoners van Veghel en omgeving van harte uit om het unieke concept van Foodmarkt te ervaren.”

Duurzaam ondernemen

Voor Foodmarkt is er gezocht naar de meest bewuste oplossingen voor mens en milieu. Zo stroomt het warme water van de naastgelegen fabriek onder Foodmarkt door, waardoor het fungeert als vloerverwarming. Verder wordt de gehele winkel voorzien van LED verlichting. Klanten treffen bij de kassa’s gezonde tussendoortjes aan en kunnen 7 dagen per week terecht bij het Mediq Apotheek Servicepunt. Daarnaast beschikt Foodmarkt over een intern opleidingscentrum waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen in hun vak. Michael Klaassen: “Voor de medewerkers bieden de opleidingen een mooie gelegenheid voor persoonlijke ontwikkeling. Jumbo geeft daar alle ruimte voor. De opleidingen worden verzorgd door ervaren vakmensen, die precies weten hoe het er bij Jumbo aan toegaat.”

Voor online winkelen

Jumbo Foodmarkt wordt ook voorzien van een Pick Up Point. Via de website Jumbo.com kunnen klanten hun boodschappen bestellen en deze vervolgens snel ophalen bij een speciale drive-through naast de winkel. Klanten kunnen tijdens het ophalen desgewenst in de auto blijven zitten. De boodschappen worden dan door medewerkers in de kofferbak geplaatst.

In de nieuwe Foodmarkt biedt Jumbo ook veel producten in grootverpakkingen aan. “Daarmee verwachten we ook voor verenigingen, instellingen en bedrijven een interessante partner te kunnen worden”, aldus Klaassen.

Openingstijden

Jumbo Foodmarkt in Veghel is vanaf vandaag elke dag geopend. Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 8:00 – 21:00 uur en zondag van 10:00 – 20:00 uur.