Veghel, 27 maart 2013

Jumbo Foodmarkt geopend!

Jumbo heeft vandaag in Breda de deuren geopend van een nieuw supermarktconcept in Nederland: Jumbo Foodmarkt. Met 6.000 m² vloeroppervlakte – gemiddeld zes keer groter dan de gemiddelde supermarkt – wordt boodschappen doen hier een belevenis. Jumbo Foodmarkt richt zich op vers, gezond en lekker eten tegen de allerlaagste prijs. Naast het meest uitgebreide foodassortiment van Nederland, bereiden tientallen koks en vakspecialisten ter plekke tal van nationale en internationale gerechten. Klanten kunnen deze gerechten mee naar huis nemen of opeten in het Foodmarkt Café.

Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo, is ontzettend trots op de nieuwe winkel: “Dit is een mijlpaal in de Nederlandse supermarktgeschiedenis. Met Jumbo Foodmarkt bieden wij onze klanten het allerbeste op gebied van boodschappen doen en lekker eten. Alles is er op gericht onze klanten te laten ervaren hoe lekker en goedkoop gezond eten kan zijn. Tegelijkertijd is Jumbo Foodmarkt echt Jumbo: het allergrootste assortiment en de beste service tegen de allerlaagste prijs. Dit is de winkel van onze dromen. Ik ben blij dat we deze droom nu met onze klanten kunnen delen en zij Jumbo Foodmarkt zelf kunnen ervaren.”

Van sushi tot Hollandse streekgerechten
In Jumbo Foodmarkt wordt boodschappen doen een belevenis. “Zo kun je tijdens het boodschappen doen inspiratie opdoen bij koks en vakspecialisten die ter plaatse de heerlijkste gerechten klaarmaken en laten proeven. Van handgemaakte sushi en knapperige Italiaanse pizza, tot Hollandse streekgerechten, Aziatische curry’s en soepen van ambachtelijk bereide bouillon. En alles tegen ongelofelijk lage prijzen,” aldus Colette Cloosterman-van Eerd, Directeur Marketing en Formule.

“Onze medewerkers zijn echte vakspecialisten. Pure professionals met passie voor lekker en gezond eten. Bij hen kunnen klanten terecht met al hun vragen. In de winkel of tijdens de workshops of kookdemonstraties die we in de winkel gaan organiseren. Bovendien hebben klanten in Jumbo Foodmarkt zelf de keus of ze het gerecht kant-en-klaar mee naar huis nemen, de losse ingrediënten kopen en zelf aan de slag gaan of het gerecht ter plekke opeten in het Foodmarkt Café.”

Je kijkt je ogen uit
“Je kijkt je ogen uit in Jumbo Foodmarkt. We bieden het grootste foodassortiment van Nederland en alles is prachtig gepresenteerd”, aldus Marcel Vugts, Foodmarkt Manager. “Het assortiment bestaat zoveel mogelijk uit seizoens- en streekproducten van lokale ondernemers. Dit is vriendelijk voor het milieu en voor je portemonnee. Daarnaast bereiden we de producten zoveel mogelijk ter plaatse zodat het echt vers is. Zo beschikken we over een eigen chocolaterie en branden we de koffiebonen in onze eigen koffiebranderij. Maar klanten kunnen ook hun eigen yoghurt met topping maken bij de zuiveltap. Daarnaast wordt een deel van het brood door de bakkers ter plekke zelf gemaakt van lokale grondstoffen, komt de vis rechtstreeks van de afslag en kunnen lokale boeren met de trekker bij Jumbo Foodmarkt komen om hun verse groentes af te leveren”, aldus Vugts.

Niet alleen met haar assortiment en prijs, maar ook op gebied van gezondheid gaat Jumbo Foodmarkt verder dan andere winkels. Zo kunnen klanten zeven dagen per week terecht bij het Mediq Apotheek Servicepunt. Daarnaast werkt Jumbo Foodmarkt samen met het Amphia Ziekenhuis om mensen in Breda en omgeving te helpen om gezonder en bewuster te eten en hiermee hun levensstijl te verbeteren.