Beeld Tekst
Veghel, 9 mei 2018

Jumbo en PSV laten voetbaldromen in vervulling gaan

  • Winnaars Jumbo-actie beleven Droomdag bij PSV
  • 610 kinderen kruipen voor één dag in de huid van een PSV profvoetballer
  • Origineel PSV-tenue, voetbalclinic en rondleiding Philips stadion

Tijdens de tweede editie van de PSV Droomdag beleefden 93 van de 610 kinderen uit Eindhoven en omgeving gisteren de dag van hun leven. Met de Droomdagen op 8, 9, 11, 12 en 13 mei laten Jumbo en PSV de voetbaldromen van vele kinderen in vervulling gaan. De winnaars van de Jumbo-actie kropen gisteren voor één dag in de huid van profvoetballer bij de Eindhovense voetbalclub. Zo lieten zij hun skills zien tijdens een voetbalclinic onder leiding van de PSV Soccer School trainers en kregen een compleet PSV-tenue bedrukt met eigen naam (of die van hun idool) en een zelfgekozen rugnummer. Ook kregen de voetbalfans een sportmaaltijd, een uitgebreide rondleiding door het Philips Stadion en ze mochten een kijkje nemen in de PSV spelersbus. Als afsluiting ontvingen de kinderen een certificaat van deelname.

Tygo (9) uit Best was erbij; “Ik vond de Droomdag heel erg leuk. Het leukst van de rondleiding vond ik dat we de PSV kleedkamers konden zien en van de training was het partijtje het vetst”.

PSV Droomdag actie
Na een succesvolle eerste Droomdagcampagne sloegen nu  61 Jumbo winkels in regio Noord-Brabant de handen ineen met PSV om kinderen die dromen van een carrière als profvoetballer de dag van hun leven te bezorgen. Bij iedere 10 euro aan boodschappen ontvingen klanten PSV voetbalstickers om te verzamelen in het PSV Droomalbum. Bovendien maakten kinderen van 7 tot en met 14 jaar kans op een dag als profvoetballer bij PSV tijdens een van de vijf PSV Droomdagen. Er werden massaal foto’s geüpload die aantonen dat de deelnemers groot fan zijn van de Eindhovense club.

Sportieve winnaars
“Het geeft veel voldoening om de jonge winnaars een Droomdag te laten beleven bij hun favoriete voetbalclub”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, CCO Jumbo. “Hopelijk krijgen de kinderen tijdens een van de vijf Droomdagen de smaak te pakken en bevordert deze actie extra beweging. Iets waar je niet vroeg genoeg mee kunt beginnen.”