Veghel, 5 april 2013

Jumbo en partners verzorgen ontbijt Koningsspelen

Jumbo Supermarkten gaat gratis het Koningsontbijt leveren op 26 april aanstaande.

Jumbo zorgt in samenwerking met enkele leveranciers voor een gezonde start van de dag. Scholen die zich hebben ingeschreven op www.koningsspelen.nl kunnen gebruik maken van het aanbod van Jumbo en haar partners. Voorafgaand aan de dag van de Koningsspelen staat er voor hen een ontbijtpakket klaar bij de dichtstbijzijnde winkel.

Jumbo en het organisatiecomité Koningsspelen zijn samen in gesprek met leveranciers over de levering van producten, waarvan er al verschillende positief hebben gereageerd. Jumbo levert ook zelf vanuit het huismerk ingrediënten voor het ontbijt. Het ontbijt zal onder meer bestaan uit brood, beleg, zuivel en fruit. Om het geheel feestelijk aan te kleden, biedt Jumbo deelnemende scholen bovendien servetten en placemats aan.

Colette Cloosterman-van Eerd, Directeur Formule en Marketing en mede-eigenaar van familiebedrijf Jumbo: “Kinderen, gezond eten en sporten zijn precies de thema’s die wij als supermarktketen belangrijk vinden en waaraan wij graag een steentje bijdragen. Daarnaast dragen wij het koningshuis een warm hart toe. Dus toen dit initiatief bekend werd, was ik meteen enthousiast – en vele collega’s met mij. Ondanks de drukke tijden waarin we veel C1000-vestigingen ombouwen en de eerste Jumbo Foodmarkt openen, zetten we de schouders eronder. We maken ons op voor onvergetelijke Koningsspelen, met als belangrijke start een gezond ontbijt.”

Richard Krajicek, voorzitter van het comité Koningsspelen: “Dit is een heel belangrijke stap in het verwezenlijken van onze ambitie om het ontbijt gratis aan de scholen aan te kunnen bieden. Als we nu nog een paar leveranciers aan boord krijgen, dan hebben we een prachtig gevuld pakket. Het is overweldigend om te zien hoe het bedrijfsleven op deze manier zijn steentje bijdraagt. Wij willen ze daar dan ook voor belonen: onze landelijke partners mogen vanaf nu het ‘Wij Helpen Mee-logo’ van de Koningsspelen voeren.” Het comité heeft onder andere een poster ontwikkeld die naar de partners wordt opgestuurd.

Levering aan de scholen
Het organisatiecomité Koningsspelen roept deelnemende scholen op om zich aan te melden via www.koningsspelen.nl. Elke school wordt voor de levering van het ontbijt gekoppeld aan het dichtstbijzijnde Jumbowinkel. Waar nog geen Jumbo in de buurt is, zal desupermarktketen haar uiterste best doen om tot een passende oplossing komen. Details over de gehele inhoud van het ontbijtpakket en de logistiek zullen in de loop van de komende weken bekend worden gemaakt.

Over de Koningsspelen
De Koningsspelen zijn een initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging en bestaan uit een Koningsontbijt en een Koningssportdag op vrijdag 26 april. Elke school mag zelf bepalen hoe de Koningsspelen worden vormgegeven. Het gaat om een dag vol beweging voor kinderen, die wordt voorafgegaan door een gezond, maar bovenal feestelijk Koningsontbijt. De organisatie van de Koningsspelen is in handen van een speciaal comité onder leiding van Richard Krajicek.