Veghel, 7 juli 2014

Jumbo en FrieslandCampina organiseren eerste Familie Fietsdagen

Fietsroutes vanaf alle Jumbo winkels op 30 en 31 augustus

Jumbo Supermarkten en FrieslandCampina organiseren op zaterdag 30 en zondag 31 augustus samen voor de eerste keer de Familie Fietsdagen. Op die dagen kunnen jong en oud vanaf elke Jumbo winkel in Nederland een fietstocht maken van zo’n 20 kilometer. Elk gezin krijgt bij de start een pakketje cadeau met daarin lekkers én een verrassing voor onderweg. Jumbo en FrieslandCampina willen met de Familie Fietsdagen laten zien hoe leuk, gezellig en gezond fietsen met het hele gezin kan zijn.

Nederlanders fietsen veel en vaak, zo blijkt uit gegevens van de Fietsersbond. Samen fietsen we jaarlijks zo’n 15 miljard kilometer. De ‘gemiddelde Nederlander’ stapt per jaar zo’n driehonderd keer op de fiets en rijdt dan in totaal 900 kilometer. Naar schatting telt ons land zo’n 22,3 miljoen fietsen.

Selfie(ts)
Jumbo en FrieslandCampina roepen deelnemers op om te laten zien dat zij meefietsen tijdens de Familie Fietsdagen. Wie een selfie – voor de gelegenheid omgedoopt tot selfiets – maakt van zichzelf op de fiets, kan deze uploaden op facebook.com/jumbosupermarkten. Deelnemers maken kans op een unieke Jumbo fietsmand met hun eigen naam.

Inschrijven
Inschrijven voor de Familie Fietsdagen kan via jumbosupermarkten.nl/familiefietsdagen. Late beslissers kunnen ook op zaterdag 30 en zondag 31 augustus een route ophalen in de Jumbo winkel van hun keuze. Op jumbosupermarkten.nl kunnen klanten hun dichtstbijzijnde Jumbo terugvinden als startpunt van de fietsroutes. Voor het pakketje dat families cadeau krijgen, geldt op=op. Deelname aan de Familie Fietsdagen is kosteloos.

Jumbo stimuleert recreatief fietsen al jaren. De supermarktketen organiseerde in het verleden verschillende fietsevenementen.