Beeld Tekst
Veghel, 26 april 2017

Jumbo en FC Twente laten dromen als profvoetballer uitkomen

  • 200 kinderen kruipen voor één dag in de huid van FC Twente-profvoetballer
  • Winnaars FC Twente-actie beleven droomdag bij FC Twente
  • Winnaars kregen een origineel FC Twente-tenue, voetbalclinic en rondleiding door stadion De Grolsch Veste

Tweehonderd kinderen uit Twente en omgeving die dromen van een carrière als profvoetballer beleefden gisteren de dag van hun leven tijdens de FC Twente droomdag. Ze kropen voor één keer in de huid van een profvoetballer en lieten hun skills zien tijdens een voetbalclinic, onder leiding van de officiële jeugdtrainers. De winnaars kregen een echt FC Twente-tenue met zijn of haar naam erop (of die van hun idool) en zelf gekozen rugnummer. Bovendien kregen zij een rondleiding door stadion De Grolsch Veste, met een bezoek aan de kleedruimtes en het FC Twente Museum. Ook werden de winnaars verrast met twee kaarten voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen op zondag 14 mei. Met de droomdag laten Jumbo en FC Twente voetbaldromen van vele kinderen uitkomen.

Romy Gering (7) uit Enschede was erbij en kijkt terug op een onvergetelijke dag bij haar favoriete voetbalclub. “Ik ben een grote fan van FC Twente en was dan ook heel blij toen ik van mijn papa en mama hoorde dat ik de droomdag had gewonnen”, vertelt Romy enthousiast. “Ik heb een hele leuke dag gehad en heb veel geleerd. Bijvoorbeeld dat ik de bal echt niet met mijn handen aan mag raken. Ik vond de rondleiding verder het leukste van de dag, want ik had niet verwacht zoveel te zien!”

FC Twente- droomdag actie
Voor deze actie sloegen 20 Jumbo winkels in Twente en omgeving samen met FC Twente de handen ineen. Wie voor 30 euro of meer boodschappen deed ontving een voetbalvoucher. Hiermee kon de klant tegen bijbetaling van slechts 5,99 euro een gesigneerde FC Twente-bal kopen. Bij aanschaf van de bal kregen klanten een winvoucher waarmee ouders, verzorgers, opa’s en oma’s hun (klein)zoon of (klein)dochter online konden aanmelden om kans te maken op een droomdag als profvoetballer bij FC Twente.

Gezonde leefstijl stimuleren
“Het is erg mooi dat de Jumbo winkels in en rondom Twente samen met FC Twente deze actie hebben opgezet. Jongens en meisjes dromen vaak van een carrière in de sport. Als moeder van vier kinderen kan ik daar over mee praten. Door kinderen deze droomdag te laten beleven en ze enthousiast te maken voor sport, kunnen we beweging en een gezonde leefstijl stimuleren”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten.

Fotobijschrift: Jumbo en FC Twente laten kinderen droomdag als profvoetballer bij FC Twente beleven.