Beeld Tekst
Veghel, 25 oktober 2017

Jumbo eerste supermarkt met 1 ster Beter Leven kalkoenvlees

  • Vanaf deze week al het verse kalkoenvlees voorzien van één ster BLK
  • 98% vers varkensvlees en 81% varkensvleeswaren heeft één ster BLK
  • Alle verse Foodmarkt maaltijden met vlees standaard voorzien van BLK of NSK
  • Kant-en-klaar maaltijden met vlees voorzien van één, twee of zelfs drie sterren BLK

Tijdens de landelijke Beter Leven Week kondigt Jumbo, als eerste Nederlandse supermarktketen, aan dat het kalkoenvlees met één ster Beter Leven keurmerk (BLK) vanaf deze week verkrijgbaar is in alle Jumbo winkels en online. Speciaal met Kerst ligt er bij Jumbo een hele kalkoen met twee sterren BLK in de winkels. Daarnaast is het assortiment varkens- en kippenvlees uitgebreid met producten met één ster BLK of die voldoen aan de Nieuwe Standaard Kip (NSK) criteria*.

Ons assortiment met diervriendelijkere producten groeit nog steeds. Klanten zijn dus bij Jumbo aan het juiste adres voor een groot assortiment duurzame producten die geproduceerd zijn met zorg voor mens, dier én milieu. Met de stijging van één ster BLK varkensvlees, de verdubbeling van het kipassortiment met één ster BLK en de landelijke uitrol van kalkoenvlees met het BLK laten we zien dat we dierenwelzijn serieus nemen en continu stappen vooruit zetten,” zegt directeur Commercie Ed van de Weerd van Jumbo Supermarkten.   

Kalkoenvlees
Jumbo is de eerste Nederlandse supermarktketen met één ster BLK vers kalkoenvlees in de schappen. De supermarkt heeft samen met verschillende leveranciers en boeren een nieuwe diervriendelijkere kalkoenketen opgezet. Het verse kalkoenvlees met één ster BLK is vanaf nu verkrijgbaar in alle Jumbo winkels en online. Vanaf half december kunnen klanten bij Jumbo terecht voor een hele kalkoen met twee sterren BLK voor tijdens het kerstdiner.

Varkensvlees
Binnen het assortiment vers varkensvlees en –vleeswaren heeft Jumbo nog meer producten met één ster BLK opgenomen. Daarmee is 98% van het verse varkensvlees nu voorzien van dit keurmerk. Van de varkensvleeswaren is 81% gemaakt van varkensvlees met één ster BLK. Jumbo streeft er naar om dit op korte termijn zichtbaar te maken voor de klant. Daarnaast zijn Jumbo spekblokjes, voorverpakte kookhammen en elf soorten paté ook gecertificeerd. Onder het huismerk heeft Jumbo ook verse rook- en knakworsten met één ster BLK.

Kippenvlees en scharreleieren
Jumbo heeft het aanbod kip met het één ster BLK in 2017 verdubbeld. Alle overige verse kippenvlees en – vleeswaren zijn Nieuwe Standaard Kip (NSK) en daarmee 100% plofkipvrij. De ambitie van Jumbo is om alle scharreleieren van het Jumbo huismerk zo snel mogelijk te voorzien van één ster BLK. De verwachting is dat dit medio 2018 gerealiseerd is.

100% BLK of NSK
Jumbo is trots op het feit dat bij huismerkproducten die vlees bevatten 100% BLK of NSK de norm is. Alle verse diepvries maaltijden met vlees (roergemak), de koelverse producten zoals pizza’s en broodjes, de broodsnacks zoals Bapao en Pita met vlees zijn standaard voorzien van het BLK of in het geval van kip NSK.
Bijzonder is dat de kant- en-klaar maaltijden met vlees standaard uitgerust zijn met één of twee sterren. De verse Foodmarkt soep met bruine bonen, varkens en rundvlees heeft maar liefst drie sterren.Tot slot zijn alle verse Foodmarkt maaltijden met vlees zoals de pizza’s ook gegarandeerd 100% BLK of NSK. In 2018 stromen er ook diepvries snacks in met één ster BLK: Jumbo saté (kip en varken) en kroketten (rund, kip en kalf).

Duurzame boodschappenroute
Verschillende landelijke duurzame keurmerken staan dit najaar bij Jumbo centraal. Met de duurzame boodschappenroute door de winkel en maakt Jumbo het voor de klant makkelijk om te kiezen voor een duurzamer alternatief. Ook tijdens de Beter Leven Week van de Dierenbescherming brengt Jumbo dit extra onder de aandacht bij haar klanten.

*Criteria Nieuwe Standaard Kip (NSK): de kippen hebben meer ruimte en natuurlijk daglicht.