Veghel, 27 september 2016

Jumbo breidt bezorgservice aan huis verder uit

  • Jumbo bezorgservice vanaf eind 2016 naar 100 locaties
  • Nog sneller online bestellen met vernieuwde Jumbo app
  • Max Verstappen speelt hoofdrol in nieuwe tv-commercial ‘Snel besteld, Snel Thuisbezorgd’

Jumbo heeft haar online bestelservice verder uitgebreid; vanaf nu kunnen vrijwel alle Nederlanders online hun boodschappen bij de supermarktketen bestellen. Na een bestelling via Jumbo.com of de Jumbo app kunnen klanten van de supermarktketen al terecht bij één van de ruim 285 Pick up Points om boodschappen op te halen. Ruim 85 van die locaties bezorgen nu ook aan huis en dit aantal wordt dit jaar nog uitgebreid tot zo’n 100 locaties. Vanaf vandaag is de nieuwe tv-commercial ‘Snel besteld, Snel thuisbezorgd’ van Jumbo te zien, waarin niemand minder dan Max Verstappen de boodschappen aan huis bezorgt.

Supersnel besteld en bezorgd
Onlangs lanceerde Jumbo de vernieuwde Jumbo app met een geoptimaliseerde streepjescodescanner waarmee een online bestelling nog sneller geplaatst wordt. Dat kan door de streepjescode op de verpakking van producten te scannen of de producten te scannen in de Jumbo folder. Frits van Eerd, CEO van Jumbo: “In onze nieuwe tv-commercial laten we met een knipoog zien dat we zo snel mogelijk bezorgen. Max Verstappen rijdt met zijn Formule 1-racewagen bij Jumbo-familie Frank en Maike voor om hun online bestelde boodschappen thuis af te leveren. Jumbo is al jarenlang betrokken bij Max, in wie we van jongs af aan hebben geloofd. We herkennen ons in zijn winnaarsmentaliteit en zijn drive om elke dag beter te worden. We zijn er dan ook trots op dat Max weer een hoofdrol wil spelen in onze commercial.”

De uitbreiding van de online bestelservice is onderdeel van de omnichannel-strategie van Jumbo. “Klanten doen op allerlei manieren hun boodschappen. Vaak ga je naar de supermarkt om de hoek, soms laat je je inspireren in een Foodmarkt met verskeukens en soms kies je ervoor je boodschappen online te doen. Door de uitbreiding van de Jumbo Bezorgservice kunnen we bij steeds meer klanten in Nederland de dagelijkse boodschappen tot in de keuken thuisbezorgen”, vertelt Van Eerd. Naar verwachting groeit het aantal bestellingen dat via Jumbo.com of de Jumbo app wordt geplaatst dit jaar alleen maar verder. Jumbo breidt dit najaar het e-fulfilmentcentrum in Den Bosch verder uit – van 12.500 m² naar 36.700 m² – om straks tot 50.000 bestellingen per week te kunnen verwerken.

Vertrouwd gezicht
Thuisbezorgen wordt georganiseerd vanuit de Pick Up Points bij de lokale supermarkten. Wie ’s avonds online bestelt, krijgt de volgende dag de boodschappen thuis – indien gewenst tot in de keuken – afgeleverd door een vertrouwd gezicht uit de winkel. Jumbo garandeert naast de laagste prijs en het grootste assortiment ook de beste service. Om die reden wordt de bezorging van boodschappen door Jumbo zelf verzorgd, zo krijgen de klanten ook aan huis de service die zij van Jumbo gewend zijn.

Uitgebreid assortiment
Jumbo heeft online het breedste supermarktassortiment met ruim 22.000 unieke artikelen. Online vindt men zelfs meer producten dan in de winkel. Ook de Jumbo jaar- en seizoensaanbiedingen die klanten kennen uit de fysieke winkels gelden op Jumbo.com en in de Jumbo app. Verse producten zijn online ook te bestellen, zelfs ingevroren vers brood kan aan het winkelwagentje worden toegevoegd.

Kosteloos thuisbezorgd
Thuisbezorgen via Jumbo.com is kosteloos als de klant online een geselecteerd actieproduct bestelt. Tot 18 oktober is de bezorging gratis bij de aanschaf van een 4-pack Red Bull. De boodschappen worden thuisbezorgd in een tijdvak van drie uur. De kosten voor het afhalen van boodschappen bij een Pick Up Point variëren van 1,95 euro tot 3,50 euro, afhankelijk van het tijdstip waarop de boodschappen worden afgehaald.

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo telt momenteel zo’n 580 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er ruim 285 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo onlangs voor de zestiende keer door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en van C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. www.jumbo.com