Veghel, 10 maart 2016

Jumbo breidt assortiment Nieuwe Standaard Kip verder uit

Jumbo Supermarkten zet wederom stappen in het verduurzamen van haar assortiment. Nieuwe Standaard Kip – de kip met meer ruimte en natuurlijk daglicht – zal voor het einde van dit jaar in nog meer huismerkproducten van de supermarktketen te vinden zijn. Vanaf eind mei zullen een aantal van de Hollandse Maaltijden al plofkipvrij zijn. In de loop van 2016 zal Nieuwe Standaard Kip stapsgewijs in producten als stoommaaltijden, verse pizza’s en maaltijdsalades worden gebruikt. Ook de kipproducten in het vleeswarenschap gaan dit jaar over naar deze duurzamere kip. Nieuwe Standaard kip is de enige kip, in vergelijking met andere supermarkten, die het dichtst bij 1 ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming komt.

Jumbo vindt het belangrijk dat de producten die bij haar in de schappen liggen zijn geproduceerd met zorg voor mens, dier en milieu. Ed van de Weerd, directeur Commercie van Jumbo Supermarkten: “Nu het verse kipschap zo goed als om is naar Nieuwe Standaard Kip en daarmee plofkipvrij is, is dit het moment de stap te zetten naar andere producten waar kip in is verwerkt. Ik ben trots dat we als familiebedrijf steeds meer inzetten op duurzaamheid. We merken dat onze klanten hier ook steeds meer behoefte aan hebben. Het is mooi om te zien hoe zij Nieuwe Standaard Kip zo omarmen.

Bij de ontwikkeling van Nieuwe Standaard Kip voor deze nieuwe productcategorieën blijven de uitgangspunten haalbaar en betaalbaar onverminderd staan. Ed van de Weerd: “Ook voor deze producten geldt dat ze betaalbaar moeten blijven voor de klant, maar ook dat we de boeren de tijd geven zich mee te bewegen met de voorwaarden van Nieuwe Standaard Kip.”

Over Nieuwe Standaard Kip
Nieuwe Standaard Kip ligt sinds het najaar van 2014 bij Jumbo in het verse kipschap. Deze duurzamere kip wordt daarnaast ook verwerkt in diverse tapassalades. Bij de grillcorner in diverse Jumbo winkels wordt eveneens alleen nog maar Nieuwe Standaard Kip verkocht.

De levensomstandigheden van Nieuwe Standaard Kip zijn aanzienlijk beter dan basiskip, ook wel plofkip genoemd. Nieuwe Standaard Kip is een langzaamgroeiend ras, leeft langer, wordt minder zwaar en heeft meer leefruimte. Daarnaast krijgt de kip natuurlijk daglicht en heeft daardoor een natuurlijk dag- en nachtritme. Ook krijgt Nieuwe Standaard Kip zogenaamd afleidingsmateriaal. Een voorbeeld hiervan zijn de strobalen waar de kippen op en rondom kunnen scharrelen en zich zo minder vervelen. Op die manier heeft Nieuwe Standaard Kip een beter leven dan de plofkip.