Veghel, 29 maart 2016

Jumbo biedt 1,2 miljoen Koningsontbijtjes aan

Jumbo Supermarkten biedt op vrijdag 22 april voor de vierde keer het Koningsontbijt aan. Het familiebedrijf wil daarmee kinderen stimuleren om elke dag te ontbijten. Het feestelijke ontbijt wordt dit jaar aangeboden aan 1,2 miljoen basisschoolkinderen en bestaat uit onder meer brood, smeerkaas, light jam, kipfilet, rijstwafels en melk. Naast scholen in Nederland, verzorgt Jumbo ook het ontbijt voor kinderen op Aruba en Curaçao.

Als grote supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. “Dan moet je je verantwoordelijkheid pakken, bijvoorbeeld door consumenten te helpen gezonder te eten en leven”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van het familiebedrijf. “Wij doen dat met verschillende initiatieven, waaronder het aanbieden van het Koningsontbijt. Dit ontbijt is een laagdrempelige manier om kinderen bij te brengen wat een gezellige, maar tegelijkertijd ook gezonde gewoonte het is om te ontbijten. Als kinderen dat samen met hun klasgenoten zo beleven, kunnen zij ook hun vaders en moeders aansporen om thuis vaker samen te ontbijten.” Eerder kwam uit onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van Jumbo, naar voren dat in 15% van de gezinnen met schoolgaande kinderen niet elke dag wordt ontbeten. “Als we kunnen helpen dat ongezonde patroon te doorbreken, doen we dat graag.”

Met plezier ontbijten en sporten
Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: “Ik vind het heel mooi dat we de Koningsspelen ook dit jaar samen kunnen aftrappen met een ontbijt. Ontbijten is voor iedereen van belang, maar zeker voor schoolgaande kinderen. Jumbo geeft de dag zo een extra feestelijk tintje. Een dag waarop bijna 1,2 miljoen kinderen met elkaar ontbijten en sporten, maar vooral heel veel plezier maken. Dat is toch geweldig?”

Feestelijk en gezond ontbijt
Het ontbijt dat voorafgaat aan de Koningsspelen bestaat traditiegetrouw uit feestelijke, gezonde en bewuste producten. Cloosterman-van Eerd: “We hebben onszelf voor deze editie nog meer uitgedaagd en gekeken hoe we feestelijk, bewust en gezond maximaal met elkaar kunnen verenigen.” Het Koningsontbijt bestaat dit jaar uit Campina Lang Lekker halfvolle melk, Milner Slanki smeerkaas naturel, Jumbo kipfilet, Hero original delight jam, zoete Yespers fruit & groente spread, Gouda’s Glorie Halvarine, Jumbo volkoren brood, YAM licht meerzaden (glutenvrij brood), Jumbo rijstwafels meergranen, Junami appels en komkommer.

Naast het aanbieden van het Koningsontbijt, probeert Jumbo ook met onder meer gezonde producten, gezonde recepten en het sponsoren van aansprekende topsporters een gezonde leefstijl te stimuleren.