Veghel, 22 november 2016

Jumbo besteedt HR support en salarisadministratie uit aan Raet

Jumbo is voornemens om twee bedrijfsonderdelen te outsourcen aan Raet, marktleider op het gebied van HR dienstverlening in Nederland. Raet zal de activiteiten van de afdelingen HR Support en Salarisadministratie van Jumbo overnemen. De uitbesteding is onderdeel van de herstructurering die Jumbo eerder dit jaar aankondigde. Om tot een slagvaardiger bedrijf te komen, legt Jumbo meer focus op haar kernactiviteiten. Uitgangspunt bij de voorgenomen outsourcing is dat alle medewerkers één op één mee overgaan naar Raet. Financiële details worden niet bekend gemaakt. De bedrijven nemen de komende periode de tijd om de transactie nader uit te werken.

Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten over de plannen: “Na een zorgvuldig proces is Raet als dienstverlener naar voren gekomen. Raet is een betrouwbare partner en een toonaangevende speler in de markt voor HR dienstverlening. Ik ben verheugd dat alle medewerkers hun baan behouden en in dienst kunnen treden bij Raet.”

Kobe Verdonck, CEO van Raet: “We zijn verheugd om een partnership met Jumbo te starten. De afgelopen maanden hebben uitgewezen dat er een sterke fit is tussen Jumbo en Raet. Deze overeenkomst past perfect in de Raet strategie als HR Solutions Provider, waarbij wij inzetten op een combinatie van toonaangevende HR Software en HR Services.”

De ondernemingsraden zijn geïnformeerd en de adviesaanvragen zijn ingediend. Ook de vakorganisaties en de SER zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de voorgenomen outsourcing.

“Deze overeenkomst past perfect in de Raet strategie als HR Solutions Provider, waarbij wij inzetten op een combinatie van toonaangevende HR Software en HR Services.”