Beeld Tekst
Veghel, 30 april 2020

Jacqueline Hoogerbrugge treedt toe tot Raad van Commissarissen Jumbo

Jacqueline Hoogerbrugge maakt vanaf 1 mei 2020 deel uit van de Raad van Commissarissen (RvC) van Jumbo Groep Holding. Zij vervult de vacature die is ontstaan na het vertrek van Harry Bruijniks, wiens termijn in de RvC in 2019 afliep. Met haar ruime ervaring in de voedingsmiddelenindustrie en als toezichthouder bij verschillende ondernemingen, is Jacqueline Hoogerbrugge een welkome aanvulling in de RvC van Jumbo.

Momenteel is Jacqueline Hoogerbrugge (56) RvC-lid bij de Zweedse ondernemingen IKEA Industry, Dometic en Swedish Match, het Nederlandse Broadview Holding en het Portugese BA Glass. Tot 2017 was zij President Operations van de Zweedse zoetwarenfabrikant Cloetta, die ook eigenaar is van de Nederlandse merken Red Band, Venco, Sportlife, Xylifresh en King. In die functie was zij verantwoordelijk voor productie, logistiek, inkoop en kwaliteit. Voor haar carrière bij Cloetta, werkte ze in uiteenlopende functies voor Danone, Unilever en Fluor Daniel. Jacqueline Hoogerbrugge is opgeleid als chemisch technoloog. Ze woont sinds 2004 in Zweden, is getrouwd en heeft één zoon.

Doortastende persoonlijkheid

“Jacqueline is een warme, doortastende persoonlijkheid die veel kennis meebrengt over supply chain, inkoop en kwaliteitssystemen,” meldt Frits van Eerd, CEO van Jumbo. “Met name haar internationale ervaring bij B2C-ondernemingen zijn een welkome bijkomstigheid. In de RvC zal Jacqueline als werknemerscommissaris de relaties met de Medezeggenschap onderhouden. Tevens treedt zij toe tot het audit committee. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij een grote bijdrage zal leveren aan de ambitie van Jumbo om de leidende omnichannel retailer van het land te worden.”

Naast President-Commissaris Karel van Eerd en per 1 mei a.s. Jacqueline Hoogerbrugge, bestaat de RvC van Jumbo uit de leden Anthony Burgmans, Wilco Jiskoot en Piet Coelewij.