Beeld Tekst
Veghel, 23 juni 2017

Intrakoop en Jumbo slaan handen ineen voor de zorg

Intrakoop – de grootste inkoopcoöperatie in de zorg – en supermarktketen Jumbo zijn een unieke samenwerking aangegaan. Als eerste retailer gaat Jumbo via Intrakoop de wekelijkse boodschappen leveren aan de zorg. Hierdoor kunnen de ca. 600 zorginstellingen die lid zijn van Intrakoop via Jumbo.com vertrouwd en voordelig levensmiddelen inkopen voor hun cliënten. In de zorg worden die levensmiddelen steeds vaker lokaal ingekocht door zorgmedewerkers in plaats van door centrale inkoopafdelingen. Intrakoop en Jumbo spelen hier samen op in. Zorgmedewerkers kunnen in een gepersonaliseerde online omgeving makkelijk en snel hun boodschappen bestellen en hebben hierbij keuze uit het grootste online supermarktassortiment. Net als in de winkels geldt online Jumbo’s laagste prijsgarantie en bovendien profiteren de Intrakoop-leden van extra ledenvoordeel. De boodschappen worden vanuit de lokale Jumbo-supermarkt door een vertrouwde medewerker tot in de keuken van de woongroep bezorgd, op het moment dat het de zorginstelling goed past.

Ledenvoordeel
Jumbo streeft naar een vaste bezorger voor ieder Intrakoop-lid. Dit creëert rust en vertrouwen. Ook beschikt iedere bezorger over een Verklaring Omtrent Gedrag. “Dit soort belangrijke details maakt deze toplossing écht ‘zorg proof’.” aldus Frank Kaptein, directeur bij Intrakoop. “De verschillen tussen individuele zorginstellingen worden steeds groter. Dat vraagt om inkoopoplossingen op maat. Onze samenwerking met Jumbo maakt het mogelijk om ook op kleine schaal voordelig levensmiddelen van hoge kwaliteit in te kopen, die aansluiten bij de wensen van de cliënt.” Die cliënt wil graag de producten gebruiken die hij thuis ook gewend was. Jumbo maakt zich sterk om echt alles te leveren. En is er iets niet op voorraad, dan krijgt men een passend alternatief. Uiteraard voldoet deze oplossing aan de geldende richtlijnen van de hygiënecode/HACCP. Ook heeft de zakelijke bestelomgeving als voordeel dat de bestelling achteraf op rekening kan worden betaald.

Lokale benadering
In de uitbreiding van haar zakelijke bezorgservice heeft Jumbo speciale aandacht voor de gezondheidszorg. “Door de samenwerking met Intrakoop hebben we al veel geleerd over de sector”, vertelt Roy Van Keulen, Directeur Online bij Jumbo. “Het is een wereld waarin de mens centraal staat en dat past goed bij het DNA van Jumbo. Onze producten worden lokaal uitgeleverd door de winkels, waarbij  een vertrouwde bezorger die bekend is met de zorginstelling de producten tot in de keuken bezorgt. Zo bouwen we aan persoonlijke relaties, om cliënten in de zorg de beste service te kunnen bieden. De komende tijd gaan we ook een specifiek op de zorg gericht assortiment ontwikkelen, met onder andere medische producten en professionele schoonmaakproducten. Zo willen we onze positie in deze sector verder versterken. Ook daarbij maken we graag gebruik van de kennis van Intrakoop.”

Lunet Zorg denkt mee
Intrakoop en Jumbo hebben met Lunet Zorg goed gekeken naar een optimale dienstverlening voor de zorg. Samen hebben zij uitgebreid in kaart gebracht  wat  de specifieke behoeften in de zorg zijn. Zo zijn er goede afspraken gemaakt over de regels waaraan bezorgers zich op de terreinen van Lunet Zorg houden. Omdat het om kwetsbare cliënten gaat wordt ook van elke bezorger verlangd dat deze over een VOG (verklaring omtrent gedrag) beschikt. Lunet Zorg werkt mee om te kijken hoe ze hun zorgteams en daarmee ook hun cliënten zo optimaal mogelijk kunnen ondersteunen bij de inkoop van levensmiddelen. Jumbo bezorgt via Lunet Zorg inmiddels bij meer dan 100 woongroepen.