Beeld Tekst
Veghel, 18 april 2019

Hét grote interview met Max Verstappen en Frits van Eerd

  • Diepte-interview met Max Verstappen en Frits van Eerd, studenten en host Humberto Tan
  • Organisatie Jumbo Racedagen bevestigt wederom internationale raceseries en dit jaar ook komst F1-coureur Pierre Gasly
  • Bekende Nederlandse vrouwen als Do, Romy Monteiro en Kim Kötter racen tegen elkaar op Circuit Zandvoort tijdens de Ladies GT Race

Jumbo organiseert in samenwerking met Max Verstappen Management, Red Bull Nederland en Circuit Zandvoort op 18 en 19 mei de vierde editie van de Jumbo Racedagen op het historische circuit in Noord-Holland. Als voorproefje op dit grootste familie race-evenement van Nederland, kreeg een selecte groep studenten en journalisten gisteren de kans om aanwezig te zijn bij een exclusief interview met Max Verstappen en Jumbo CEO Frits van Eerd. Onder leiding van host Humberto Tan spraken zij tijdens dit interview uitgebreid over Max’ leven als autocoureur, de samenwerking tussen Max en Jumbo en de toekomst van de sport. Uiteraard werd er ook vooruitgekeken naar de Jumbo Racedagen en werden de diverse programmaonderdelen gepresenteerd.

Een honderdtal studenten pakte woensdag de unieke kans om Max Verstappen te ontmoeten en reisde vanuit diverse hoeken van het land af naar Veghel om Max Verstappen en Frits van Eerd het hemd van het lijf te vragen. De vragen gingen over uiteenlopende onderwerpen, zoals de gedeelde passie van Max en Frits voor racen, hoe zij in hun ontwikkeling zijn gestimuleerd door hun vaders en wat ze graag zouden veranderen in de Formule 1. Ook een spelletje ‘waar of niet waar’ leverde leuke anekdotes op.

Ook Pierre Gasly komt naar Zandvoort
Uiteraard was er tijdens het gesprek ook aandacht voor de Jumbo Racedagen in mei. Met de Racedagen wil Jumbo haar klanten de gelegenheid geven om Max Verstappen en andere wereldtoppers van dichtbij in actie te zien. Aston Martin Red Bull Racing en haar coureurs Pierre Gasly en Max Verstappen zijn de grote publiekstrekkers tijdens dit familie-evenement. Uiteraard is vooral Verstappen, die maar één keer per jaar op Nederlandse bodem in actie komt, ongekend populair en hij mag rekenen op veel interesse en aandacht. Er is echter voor de bezoekers nog veel meer te zien en te doen op het circuit van Zandvoort! Er zijn beide dagen diverse spectaculaire race-onderdelen op de baan te zien, zoals het FIA WTCR (met de beste toerwagencoureurs ter wereld), MAXX Formula (met o.a. voormalig Formule 1-bolides), vlammende Youngtimers en razendsnelle superkarts. Ook zijn er stuntshows, freestyle motorcross shows van FMX4EVER en er is weer volop entertainment en lekker eten voor de hele familie.

Bekende Nederlandse vrouwen racen tegen elkaar tijdens Ladies GT Race
Dit jaar wordt tijdens de Jumbo Racedagen voor de tweede keer de Ladies GT Race georganiseerd. Diverse bekende vrouwen en medewerksters van Jumbo hebben in de afgelopen maanden hun racelicentie gehaald. Op 26 april hebben zij nog een laatste training op het circuit. 18 en 19 mei gaan de remmen los en strijden de dames om de titel tijdens spannende onderlinge races. Deelnemers zijn onder andere presentatrice Kim Kötter, dj Eva Koreman, actrice Marly van der Velden, zangeres/presentatrice Romy Monteiro en zangeres Do. Op zondag 19 mei is bekend wie plaats mag nemen op de hoogste trede van het erepodium van Circuit Zandvoort en de champagne mag ontkurken.

Gratis kaarten via Jumbo
Racefans kunnen op diverse manieren aanwezig zijn bij het racespektakel. De gratis duinkaarten zijn vanaf 24 april verkrijgbaar bij aanschaf van specifieke actieproducten bij Jumbo. Voor een uniek kijkje achter de schermen zijn er ook Tribune-, F1-Paddock en VIP-kaarten te koop via www.circuitzandvoort.nl.